Niels Destadsbader grote winnaar van de MIA’s

Niels Destadsbader was de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA’s). Hij nam maar liefst vijf awards mee naar huis. De populaire zanger kon zijn nominaties verzilveren in de categorieën ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Vlaams populair’.

Zangeres Angèle volgde in het rijtje met drie MIA’s voor ‘Doorbraak’, ‘Artwork’ en ‘Solo vrouw’. Niels Destadsbader en Angèle hadden elk zeven nominaties op hun naam.

Wie sleepte er de MIA voor ‘Hit Van Het Jaar’ in de wacht? Die felbegeerde prijs ging naar BLØF feat. Geike Arnaert met ‘Zoutelande’. Zij brachten hun grote hit live op het podium van de MIA’s.

Het publiek kon stemmen voor zijn favoriet in de categorieën ‘Album’, ‘Alternative’, ‘Dance’, ‘Doorbraak’, ‘Groep’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’, ‘Solo man’, ‘Urban’, ‘Vlaams populair’ en ‘Hit Van Het Jaar’. De muzieksector besliste wie de MIA’s in de categorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’ mee naar huis nam. De MIA’s werden vanavond uitgereikt tijdens een grootse show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel.