Red Bull Bekvechten zoekt Freestyle talent

Dat er in Vlaanderen heel wat getalenteerde rappers en MC’s rondlopen is een understatement. Om over alle andere vlotte woordentovenaars nog maar te zwijgen. Dus waarom hen het niet onderling laten uitvechten? Dat is de insteek van Red Bull Bekvechten, een gloednieuw platform dat in samenwerking met Chase al dat hiphoptalent wil verenigen en ondersteunen in een interactieve community. Met een grote finale natuurlijk, op vrijdag 3 november 2017 in DE Studio in Antwerpen. Daar meten de beste Nederlandstalige rappers zich in een freestyle rap battle. Improviseren dus, en de tegenstander verbaal het vuur aan de schenen leggen. Met twee dagen studiotijd in een van de Red Bull Studios als hoofdprijs. “Een rap battle is als een bokswedstrijd,” zegt Salah, lid van de Antwerpse hiphopcrew NoMoBS en host van Red Bull Bekvechten.

“One on one, met ter plaatse geïmproviseerde ‘rhymes’ om je te verdedigen. Het concept is zo oud als de straat, en het gaat er soms hevig aan toe. Krijg je klappen, dan moet je meer oefenen natuurlijk. En dat kan vanaf nu op Red Bull Bekvechten, een uniek platform voor en door Nederlandstalige rappers. Op je eentje, maar ook tegen andere leden van de online community, met of zonder publiek. De ultieme beloning? De finale winnen natuurlijk! Dan mag je je de beste freestyle rapper van Vlaanderen noemen en krijg je twee dagen felbegeerde studiotijd. En het allerleukste? Iedereen maakt kans op een finaleplaats!” aldus Salah (NoMoBS).

Hoe deelnemen?

De grote finale van Red Bull Bekvechten gaat door op vrijdag 3 november 2017 in De Studio in Antwerpen. En echt iedereen maakt kans om deel te nemen. Inschrijven kan vanaf dinsdag 13 juni op www.redbullbekvechten.com door een filmpje op te laden met je beste freestyle skills. Een professionele jury, met onder andere kleppers als Zwangere Guy, Gus en Azer, kiest uit alle inzendingen de rappers die mogen deelnemen aan de finale. De winnaar ontvangt twee dagen studiotijd in een van de Red Bull Studios, een pakket beats van de befaamde beat maker Chuki en een SE-electronics X1 microfoon.

Waar komt Red Bull Bekvechten vandaan?

Red Bull Bekvechten is de Vlaamse versie van Batalla De Los Gallos (Letterlijk vertaald – Hanengevecht), een competitie gericht op freestyle, improvisatie een tegen een. Het concept is ontstaan in 2005 door Red Bull Puerto Rico en werd door enorm succes snel ook in Spanje & Latijns Amerika een gevestigde waarde. De finale in Lima (Peru) bestond uit deelnemers van 12 verschillende landen met meer dan 23.000 enthousiaste toeschouwers.