Roméo Elvis topfavoriet Elektropedia Awards

Hiphop was zelden zo alomtegenwoordig als in 2016, én de Belgische hiphopscène stond ook nooit eerder op zo’n hoog niveau. Dat bewijzen de nominaties van de Red Bull Elektropedia Awards 2016, die voor de 7de keer werden bepaald door honderd Belgische muziek- en nightlife-professionals.

De Brusselse rapper Roméo Elvis, die begin dit jaar het uitstekende album Morale uitbracht, rijdt aan kop van het peloton met maar liefst zes nominaties. Maar ook verschillende andere rappers doen het goed: Damso (4 nominaties), Hamza (4), Coely (3), Caballero & JeanJass (3), DVTCH NORRIS (3), Le Motel (2) en STIKSTOF (2).

Evenmin verrassend: de Nederlandstalige popgroep Bazart werpt zich met vier nominaties op als één van de belangrijkste concurrenten van al dat hiphopgeweld, net als Pomrad (5), SKY H1 (5), Charlotte de Witte (4), Netsky (4), DkA (4), Stavroz (3) en AMyn (3), die genomineerd is voor onder meer een érg opmerkelijke remix van Jacques Brels ‘Ne me quitte pas’.

Andere opvallende genomineerden zijn Oscar and the Wolf (2), GOOSE (2), Amelie Lens (2), Hiele (2), Faisal (2), Lefto (2), Go March (2), Soulwax (1), Tsar B (1), ZwartWerk (1), STUFF. (1) en Dijf Sanders (1). Er is dit jaar voor het eerst ook een Belgium: The Vinyl Frontier Award voor het beste vinylartwork. Ook niet-elektronische releases komen hiervoor in aanmerking.

Vanaf vandaag (11u) is het aan het publiek om te beslissen over ‘de Oscars van het Belgische nachtleven’: stemmen kan tot 10 november op awards.redbullelektropedia.be. Vorig jaar stuurden zo’n twintigduizend muziekliefhebbers onder meer Oscar and the Wolf, Charlotte de Witte, Soulwax, STUFF, Woodie Smalls, Stromae, Lost Frequencies, Lefto, Dour en Fuse met een award naar huis.

De tweetalige ceremonie vindt dit jaar voor het eerst plaats in Flagey in Brussel. Tijdens de ceremonie krijgt ook André Brasseur een Belgium: The Vinyl Frontier Lifetime Achievement Award, terwijl het Belgische bedrijf achter het internationaal gevierde softwareprogramma FruityLoops een Red Bull Elektropedia Vanguard Award krijgt.

De Red Bull Elektropedia Awards zijn een initiatief van Red Bull Elektropedia, het online platform van het Belgische nachtleven.