‘Universal Nation’ van Push opnieuw op nummer 1 in The Greatest Switch

‘Universal Nation’ van de Belgische artiest Push is door de luisteraars van Studio Brussel, voor het tweede jaar op rij, uitgeroepen tot de beste dance classic. De track staat op nummer 1 in The Greatest Switch, de 300 favoriete dance classics van de Studio Brussel-luisteraars.

‘Universal Nation’ kwam binnen in The Greatest Switch in 2008, op nummer 32, en klom de afgelopen jaren steeds hoger. Vorig jaar bereikte de track de eerste plaats en daar blijft hij ook dit jaar staan. Opvallend dit jaar: de top 3 is voor het eerst volledig Belgisch, ‘The First Rebirth’ van Jones & Stephenson staat op 2 en Goose vervolledigt – voor het eerst – het podium met ‘Synrise’.

Omdat het de tiende verjaardag is van The Greatest Switch, duurde de lijst dit jaar extra lang. 24 uur lang telden de Studio Brussel-presentatoren af van 300 naar 1. De hoogste nieuwkomer in de lijst is ‘The House of House’ van het Belgische Cherry Moon Trax op nummer 9. Het is de eerste keer dat een nummer meteen doorstoot tot in de top 10.

De Belgen doen het trouwens zeer goed in The Greatest Switch: 45 Belgen zijn samen goed voor 20% van de lijst. Netsky is de meest vertegenwoordigde Belg met 7 nummers, Goose volgt met 6 platen.

De meeste noteringen staan wel nog altijd op naam van het Franse duo Daft Punk met 11 nummers.
Top 10

Dit is de volledige top 10:

“Universal Nation” – Push
“The First Rebirth” – Jones & Stephenson
“Synrise” – Goose
“Domino” – Oxia
“Sky and Sand” – Paul & Fritz Kalkbrenner
“La Rock 01” – Vitalic
“Born Slippy (NUXX)” – Underworld
“Housewife” – Daan
“The House of House” – Cherry Moon Trax
“The Man with the Red Face” – Laurent Garnier