Admiracles is Belgisch kampioen breakdancen

Tijdens Red Bull BC One Belgium Cypher streden de 16 beste breakdancers van België om de landstitel en de eer om België te vertegenwoordigen op de Red BC One World Final in Amsterdam later dit jaar. De Waagnatie in Antwerpen was tot de nok gevuld met meer dan 800 enthousiaste supporters, die b-boys uit alle hoeken van ons land luidkeels aanmoedigden. Het mag gezegd zijn: breakdance leeft meer dan ooit in België!

Spectaculaire tricks, harde power moves, ongeziene flips en crazy locks: alle ingrediënten waren aanwezig om er een onvergetelijke wedstrijd van te maken. Titelverdediger T-Rock ging onverwacht in de kwartfinales onderuit, en zag een zinderende final batte tussen de Gentse b-boys Simon en Admiracles. Die laatste bleek een maatje te groot en kreeg de beslissende stem van jurylid Nasso. Met deze overwinning is Admiracles officieel de beste b-boy van België. Bovendien trekt hij op 4 november 2017 naar het Nederlandse Amsterdam om er deel te nemen aan de Red Bull BC One Last Chance Cypher. Daarin strijdt hij tegen de winnaars van andere nationale competities om een plek bij de Final 16 in de wereldfinale, die live uitgezonden wordt op Red Bull TV.

Winnaar Admiracles

“Zalige wedstrijd! Smooth sailing wel, en niet echt moeilijkheden. Ik was erg gefocust, en alles verliep volgens plan. Lawson was een moeilijke tegenstander, maar vooral b-boy Simon legde me het vuur aan de schenen. Eigen crew, dus je kent elkaar door en door. Nu naar de wereldfinale. Ik ga dezelfde tactiek aanhouden: gewoon knallen. En dikke fun hebben, want dat is waar breakdancing om draait!”

De internationale jury, bestaande uit de vermaarde b-boys Roxrite (VS), Taisuke (Japan) en Nasso (Frankrijk), vond het een erg spannende final battle. “Ik heb erg mooie dingen gezien,” zegt Red Bull BC One All-star Roxrite. “Het niveau ligt echt hoog in België. De enige tip die ik kan geven aan Admiracles is zoveel mogelijk naar het buitenland gaan dansen, en aan dit soort wedstrijden meedoen. Ervaring opdoen, want die gaat hij nodig hebben in Amsterdam. Alles draait om wat je laat zien. Techniek en skills. Op het einde is attitude niet belangrijk. Dus alles geven in Amsterdam, en dan maakt hij echt een kans!”

Wat een sfeer!

De decks, vinyls en funky beats waren in handen van de legendarische dj Renegade. Naast de battles tussen de 16 finalisten, werden de fans en toeschouwers ook getrakteerd op twee showcases: ‘Bollywood’ en ‘Battle Droids’. Het Belgische Battle Droids is een groep jonge breakdancers (tot 16 jaar) die vorig jaar het WK Crew Breakdance in Duitsland won.

Organisator Phil Garfinkels (Zulu Nation):

“Het was echt een topavond. Het publiek was waanzinnig enthousiast en zag een volgende generatie b-boys schitteren. Dit is waarvoor we het allemaal blijven doen!”