Cédric Doumbé tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 Brussels

Vijf jaar nadat GLORY te gast was in de hoofdstad van Europa keert ’s werelds grootste kickboxing liga op zaterdag 25 maart terug, met GLORY 39 Brussels en GLORY 39 SuperFight Series! Vorst Nationaal vormt opnieuw het strijdtoneel voor de beste vechters van de planeet, met daarbij grote namen uit West-Europa die het beste van zichzelf zullen geven voor het Belgische publiek.

De Franse recent gekroonde GLORY kampioen bij de weltergewichten Cédric “The Best” Doumbé (65-4-1, 39 KO) topt de affiche van GLORY 39 Brussels, waar hij zijn titel voor de eerste keer verdedigt tegen de Zwitserse nummer 2, weltergewicht Yoann Kongolo (64-8, 46 KO). Uitdager Kongolo won twee keer van Doumbé, telkens met unaniem besluit van de jury, onder andere tijdens hun ontmoeting op GLORY 22 SuperFight Series in 2015, het GLORY debuut voor beide vechters.

De 24-jarige Doumbé veroverde het GLORY goud in stijl, want hij verbrak de 4-jarige ongeslagen reeks van toenmalig kampioen Nieky Holzken tijdens GLORY: COLLISION in december. Twee weken geleden, tijdens GLORY 37 in LA, maakte Kongolo indruk tijdens het toernooi met overwinningen tegen Konstantin Khuzin en Karim Benmansour.

Hoog genoteerde zwaargewichten zijn ook van de partij tijdens GLORY 39 Brussels, met een gevecht tussen de Nederlandse nummer 3 Jahfarr Wilnis (30-8-1, 8 KO) en de Belgisch – Marokkaanse knockout artist Jamal “The Goliath” Ben Saddik (31-5, 26 KO), momenteel nummer 6 op de ranking.

GLORY 39 Brussels bevat bovendien ook een viermanstoernooi, die de volgende uitdager om de GLORY’s vedergewichttitel zal bepalen.

Het schema voor GLORY 39 Brussels ziet er als volgt uit:

GLORY 39 Brussels
Weltwerweight World Title Headline Bout: Cédric Doumbé vs. Yoann Kongolo
Featherweight Tournament Final Bout: Winner of Bout A vs. Winner of Bout B
Heavyweight Co-Headline Bout: Jahfarr Wilnis vs. Jamal Ben Saddik
Featherweight Tournament Semifinal Bout B: TBA vs. TBA
Featherweight Tournament Semifinal Bout A: TBA vs. TBA

Eerder op de avond staat er een andere wereldtitel op het spel wanneer regerend GLORY lichtgewicht kampioen Sittichai (113-30-5, 30 KO) het opneemt tegen de nummer 1 op de ranking, uitdager Dylan Salvador (49-11-1, 21 KO), in de topaffiche van GLORY 39 SuperFight Series.

Salvador, een 23-jarige Fransman uit Lyon, verdiende zijn kans op dit kampioenschap door de nummer 3 op de ranking, Anatoly Moiseev, en de nummer 6, Hysni Beqiri, op één avond te kloppen, op het lichtgewicht toernooi tijdens GLORY 36 in Duitsland in december.

De GLORY 39 SuperFight Series staat bovendien bol van het top 10 talent, want de Belg Marat Grigorian (48-10-2, 29 KO), nummer 2, neemt het op tegen de Zwitser Hysni “All 4 Ilir” Beqiri (49-2, 30 KO), nummer 6.

De Egyptenaar Hesdy “Fighterheart” Gerges (49-18-1, 23 KO) zet zijn vierde plaats op het spel in een gevecht met de Brit “Chopper” Chi Lewis-Parry (8-1, 4 KO), achtste bij de zwaargewichten.

Daarbovenop neemt de Franse veteraan Karim “Le Felin” Benmansour (48-7-2, 22 KO), derde op de ranking bij de weltergewichten sinds januari, het op vijandelijke grond op tegen de Belgische krachtpatser Harut Grigorian (43-10, 32 KO), momenteel vierde.

Het schema voor GLORY 39 SuperFight Series ziet er als volgt uit:

GLORY 39 SuperFight Series
Lightweight World Title Headline Bout: Sittichai vs. Dylan Salvador
Lightweight Co-Headline Bout: Marat Grigorian vs. Hysni Beqiri
Heavyweight Bout: Hesdy Gerges vs. Chi Lewis-Parry
Welterweight Bout: Karim Benmansour vs. Harut Grigorian

Tickets voor GLORY 39 Brussels en GLORY 39 SuperFight Series kosten €250, €175, €120, €90, €75, €55, en €40, en zijn vanaf vrijdag 10 februari om 9u00 te koop via sherpa.be.

Extra gevechten voor GLORY 39 Brussels en GLORY 39 SuperFight Series worden binnenkort bekendgemaakt.

Voor meer informatie over het event, bezoek glorykickboxing.com.