Closca: de op/invouwbare fietshelm

Fietshelmen zijn doorgaans lelijk, onhandig en nemen vooral te veel plaats in wanneer ze niet op je hoofd staan. Met een slim en esthetisch design komt het Spaanse Closca (wat bolster betekent) met een fietshelm die komaf maakt met al deze euvels.

Handtasproof

De closca bestaat uit drie ‘gordels’ uit polycarbonaat met verschillende diameter die netjes in elkaar schuiven tot een wegbergdikte van enkele centimeters. In uitgevouwen toestand houdt de Closca zijn vorm waardoor hij de nodige veiligheid biedt: de helm voldoet aan zowel de Europese als Amerikaanse veiligheidsvoorschriften, zelfs met zijn pluimgewicht (250 – 290 g, zonder visor en afhankelijk van de maat).

Naast handig en veilig, is de Closca ook een esthetisch verantwoord alternatief voor de vaak gedrochtelijke en megalomane hoofddeksels die in de stad rondtoeren. Als de fietshelm dan stilaan toch een noodzakelijk kwaad wordt, laat het dan op z’n minst een fraai kwaad zijn. Met verwisselbare zonnekleppen in 6 verschillende, hippe kleuren en een winterse ‘oorwarmer’ in 2 kleuren maak je de Closca in een handomdraai assorti met je outfit du jour!

Prijs en beschikbaarheid

De Closca kost 120 euro (incl. grijze visor) en is te koop via www.district18.eu