De Kleedkamer

In de derde reeks van De kleedkamer ruilt Sporza-journalist Ruben Van Gucht de voetbalstadions voor de koers. Hij praat telkens op een passende locatie met vier Nederlandstalige wielrenners die een hoofdrol speelden in één specifieke editie van elk van de zes grote voorjaarsklassiekers: Milaan-Sanremo 1981 (gewonnen door Fons De Wolf), Gent-Wevelgem 1999 (Tom Steels), de Ronde Van Vlaanderen 2011 (Nick Nuyens), Parijs-Roubaix 1989 (Jean-Marie Wampers), de Amstel Gold Race 2001 (Erik Dekker) en Luik-Bastenaken-Luik 1990 (Eric Van Lancker).

Aan het woord komen onder meer Fons De Wolf, Freddy Maertens, Walter Planckaert, Etienne De Wilde, Dirk De Wolf, Johan Museeuw, Nick Nuyens, Michael Boogerd, Edwig Van Hooijdonck, Tom Steels, Ludo Dierckxsens, Peter Van Petegem en Tom Boonen. Daarnaast zijn er reportages over o.a. George Hincapie, Bjarne Riis, Sean Kelly, Michele Bartoli, Romans Vainsteins, Stefan Wesemann, Gianni Bugno, Moreno Argentin,Β  Roger De Vlaeminck en Eddy Planckaert.

Het resultaat is een reeks vol onvergetelijke sportieve herinneringen, maar ook straffe verhalen over de mensen achter de coureurs.

Zes weken lang, vanaf maandag 19 maart om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be.

Naast de reeks is er ook het boek De kleedkamer. Daarin biedt Ruben Van Gucht de llezer een unieke blik in het hoofd en het hart van meer dan 30 topcoureurs. Voor al wie na de televisiereeks nieuwsgierig is naar meer.

In De kleedkamer kijkt Ruben Van Gucht terug op de (recente) geschiedenis van de voorjaarsklassiekers. Maar daarnaast houdt hij in Extra time koers ook de vinger aan de pols van het lopende klassieke wielervoorjaar. Vanaf woensdag 21 maart, vijf weken lang, om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be.