Door de Vaucluse met de mountainstep

Superleuk en gloednieuw! Na de steden verovert de elektrische step ook de plattelandswegen. Spring op een mountainstep en ontdek de schitterende Vaucluse met je haren wapperend in de wind!

Dankzij zijn zachte, mediterrane klimaat is de Vaucluse een sportparadijs. En de lente is wellicht het ideale seizoen om zich met een tweewieler op de wegen en paden van dit prachtige departement te wagen. Trotee Cime is een pionier in de Vaucluse. Aan de voet van de Mont Ventoux biedt Trotee Cime immers een gloednieuwe activiteit aan: de elektrische mountainstep. Van ver lijkt het op een mountainbike. De velgen zijn inderdaad breder, maar de kleine wielen en het gebrek aan pedalen en zadel verraden dat het wel degelijk om een stevige step gaat, die aangepast is aan de bergen en hobbelige parcours. Iedereen kan zonder (veel) moeite rijden met een speelse elektrische step. De stille, milieuvriendelijke mountainsteps zijn heel gebruiksvriendelijk en bezorgen je de ene sensatie na de andere!

Afdaling van de Ventoux

Geen reden meer om je nog zorgen te maken over het reliëf of ruw terrein: laat je gewoon rijden. Er is een ruime waaier een mogelijkheden volgens ieders wensen: je kunt rijden op een oude bmx-piste of een keuze maken uit diverse formules voor tochten onder begeleiding van een ervaren gids op de wegen van de Ventoux, van een uur tot een halve dag.

Maar dé must is natuurlijk de ‘beruchte’ afdaling van de Ventoux. Ze duurt 3u30, inclusief de beklimming met een minibus en vooral de 35 kilometer afdaling met een bevoorradingspauze.

De afdaling begint met een conditietraining op de weg naar Chalet Reynard. Het ideale moment om vertrouwd te raken met de tweewieler en te genieten van het adembenemende panorama, voordat je de bossen induikt. Daarna wordt het serieus en loopt de route langs de wegen. Het stuk naar Sainte Colombe is bewegwijzerd als ‘piste enduro’ door de Franse wielerfederatie en het laatste deel is een echte crosspiste over meerdere kilometers.

Na een welgekomen verfrissingspauze om wat op krachten te komen met lokale producten, is het tijd voor het tweede deel van het programma, minder snel maar even leuk en mooi.

Zodra je bent aangekomen in Sainte Colombe neem je het pad Combe Canaud tot in Flassan.

Aan het einde volg je de tocht ‘Les Ocres’, voorbehouden voor tweewielers, met sublieme uitzichten over de okergele en rode canyons hoog boven het meer van Salettes… Een sensationele belevenis die je niet gauw zult vergeten!