Garmin Edge 1040 Solar

Een hoogdag voor wielerliefhebbers: Garmin lanceert de Edge® 1040 Solar GPS-fietscomputer, die sportievelingen voorziet van een quasi onbeperkte batterijduur, want de Edge 1040 Solar laadt zichzelf op via zonne-energie. De Edge is uitgerust met een Power Glass solar oplaadlens. Zo geeft Garmin fietsers nog meer tijd tussen twee oplaadbeurten, en dat terwijl de multi-band GNSS-technologie zorgt voor een nauwkeurigere positiebepaling in uitdagende omstandigheden, zoals dichtbevolkte stedelijke of beboste gebieden. De Edge 1040 Solar beschikt over heel wat geavanceerde navigatie-, prestatie-, veiligheids- en connectiviteitsfuncties en biedt een volledig vernieuwde en gemoderniseerde gebruikerservaring. Zo hebben fietsers nu makkelijker toegang tot belangrijke informatie, kunnen ze hun homepage aanpassen, een verbeterde samenvatting van hun rit bekijken en zo veel meer. ​

Voormalig Belgisch doelman en peter van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, Geert De Vlieger trekt er geregeld op uit met de fiets, en dan is de Edge onmisbaar:

“Ik amuseer me wel eens met het uitstippelen van routes, om dan achteraf op mijn kaart terug te blikken op het ‘kunstwerk’ dat ik net bijeen gereden heb. Dan is het natuurlijk belangrijk dat ik mijn route nauwgezet volg, enter de Edge dus! ​ Daarnaast gebruik ik mijn Edge ook omdat ik volgens mijn vermogenszones train. Mijn Rally-pedalen zijn geconnecteerd met mijn Edge, waardoor ik gemakkelijk zie in welke zone ik zit. En ik gebruik het scherm ook om de seinen van mijn achteruitkijkradar in het oog te houden, safety first! Ik heb deze zomer natuurlijk al heel wat fietsprojecten gepland, en dan is het natuurlijk ideaal dat je je geen zorgen moet maken over de levensduur van je batterij. Benieuwd wie het eerst opgeeft: de Edge of ik.”