‘Goal! The Football Experience’

Van 15 februari tot en met 30 april 2017 strijkt de grootste voetbalexpo ter wereld neer in België en tovert de Nekkerhal in Mechelen om tot het Walhalla van elke voetbalfan. ‘Goal! The Football Experience’ is een unieke, ervaringsgerichte en interactieve expo gewijd aan het wereldvoetbal en biedt de bezoekers een ongeziene collectie van originele items en sport memorabilia. Speciaal voor de doortocht in België, zal er ook een uitgebreid Belgisch luik, een ‘Fun Zone’ met uitdagende voetbalattracties én een gezellig themacafé worden toegevoegd aan de expo, waardoor ‘Goal! The Football Experience’ een unieke beleving wordt voor het ganse gezin! Tickets & info: www.goal-belgium.be

‘Goal! The Football Experience’! neemt de bezoekers mee op een boeiende trip doorheen de meest legendarische momenten van het wereldvoetbal, plaatst hen er middenin en laat hen deze ervaren alsof ze er zelf bij waren. Het leerrijke en interactieve pad van de expo ligt dan ook bezaaid met unieke en originele items die de geschiedenis van het wereldvoetbal kleurden. Van trofeeën, medailles, shirts van legendarische voetbalhelden als Garrincha, Lionel Messi, Eusébio, David Beckham, Jean-Marie Pfaff, Zinedine Zidane, Raúl, Roberto Baggio en Cristiano Ronaldo, de eerste voetbal, historische tenues van oa Pelé, Cruijff, Beckenbauer en Maradona, tot zelfs de voetbalschoenen van Ronaldinho en Lilian Thuram.

“Het interessante multimedialuik maakt van ‘Goal! The Football Experience’ een zeer actieve expo en ervaringsgerichte beleving voor de bezoekers. Ze worden niet enkel ondergedompeld in de historiek van het voetbal, maar kunnen bijvoorbeeld ook hun eigen “dream team” samenstellen en dit sterrenelftal het laten opnemen tegen de computer”, zegt organisator Kris Bloemen van Benelive.

Extra Belgisch luik, ‘Fun Zone’ en themacafé

Speciaal voor de doortocht van ‘Goal! The Football Experience’ in België, wordt er ook een uitgebreid Belgisch luik aan deze internationale expo toegevoegd. Sportieve bezoekers mogen zich ook verheugen op uitdagende voetbalattracties in de extra ‘Fun Zone’. Na afloop van de expo, kan u in het gezellige themacafé ook terecht voor een hapje en een drankje. Red Flame Imke Courtois, ex-Rode Duivel Gilles De Bilde en Liverpool-keeper Simon Mignolet bevestigden reeds hun medewerking aan de expo en zullen het gezicht zijn voor enkele activiteiten en events die rond ‘Goal! The Football Experience’ gepland worden.

“Mechelen is een echte sportstad. Binnen- en buitensportinfrastructuur wordt vernieuwd. Sportverenigingen krijgen de nodige ondersteuning en steeds meer sportevenementen kiezen Mechelen als uitvalsbasis. Mechelen is een echte voetbalstad, met een ploeg in eerste klasse, naast vele andere volwassen- en jeugdploegen op alle niveaus van de competitie. Ik ben als schepen van Sport zeer verheugd dat de organisatoren van de expo ‘Goal! The Football Experience’ voor Mechelen kiezen en zo Mechelen als sportstad mee op de kaart zetten,” geeft Schepen van Sport Walter Schroons aan.

‘Goal! The Football Experience’ van 15 februari tot en met 30 april 2017 in de Nekkerhal te Mechelen. Tickets & info: www.goal-belgium.be