Jamal Ben Saddik daagt Rico Verhoeven uit

Onlangs was de sympathieke reus te gast in Van Gils & gasten om een gezellig praatje te slaan, maar op 9 december mag je dat gezellig praatje weglaten want dan wordt het menens. Antwerpse uitdager Jamal Ben Saddik steekt de grens over om de Nederlandse titelverdediger Rico Verhoeven op eigen bodem en voor eigen publiek de wereldtitel kickboksen te ontnemen. Maar volledig in het hol van de leeuw is het niet, “Ik train al bijna 8 jaar in Nederland, het is voor mij ook een thuiswedstrijd”. De gigantische Marokkaanse Belg met de toepasselijke bijnaam ‘The Goliath’, is erop gebrand om de wereldtitel van Rico Verhoeven, ‘The King of Kickboxing’, te veroveren. “Ik sla zijn kop eraf”, liet Jamal eerder al in een interview weten.

“Ik vind hem echt, echt helemaal niet leuk en dat gaat hij 9 december ook zien.”

Voor Jamal Ben Saddik is het een dubbele strijd, want na het gevecht tegen schildklierkanker volgt nu het gevecht om de wereldtitel zwaargewichten. Voor hem ging het licht uit toen de vaststelling kwam dat hij kanker had. Maar dat was niet zijn grootste bezorgdheid. “Dat de arts toen tegen me zei dat ik moest stoppen met kickboksen, dat was nog erger”. Twee kanjers staan binnenkort opnieuw lijnrecht tegenover elkaar en beiden willen niks liever dan de ander parallel met de grond te krijgen.

“Ik ben niet van plan om met hem daar handjes te staan schudden, daarvoor kom ik niet.”

In de staredown werd al meteen duidelijk dat de twee elkaar niet kunnen uitstaan. De spanning was te snijden en de gemoederen liepen hoog op. Dat we een klappenfestijn mogen verwachten, is een understatement.

“Een echte boodschap heb ik niet voor hem, ik hoop gewoon dat hij komt opdagen op 9 december.”

Belgische fans die de kamp graag zouden meevolgen, kunnen die via UFC.tv streamen waar het GLORY: REDEMPTION event door pay-per-view wordt aangeboden. Deze pass kost je €24,99 en bevat 4 kampen, waaronder de headliner Rico vs Jamal.

Enkele jaren geleden stonden ze al tegenover elkaar in de ring en toen verloor Rico Verhoeven door Knock-Out. Herhaalt de geschiedenis zich of behoudt de Nederlander z’n titel? We komen het ongetwijfeld op 9 december te weten.