Le Mans zet de Loirestreek mee op de kaart

Op 15 juni start de 87e editie van de 24 uur van Le Mans. Tijdens de legendarische langeafstandsrace is de Franse Atlantische Loirestreek twee dagen lang dé plek voor de internationale autosport. De race werd liefst zes keer gewonnen door de al even legendarische Belgische coureur Jacky Ickx.

De 24 uur durende uithoudingsrace van Le Mans is één van de drie meest prestigieuze autoraces ter wereld. In 2012 kende de National Geographic Society de 24 uur van Le Mans de titel van ‘niet te missen sportevenement’ toe, waar elke sportliefhebber minstens één keer in zijn leven naartoe zou moeten gaan.

Dit jaar wordt het startschot gegeven door niemand minder dan Prinses Charlène van Monaco. Zij was als zwemkampioene zelf een verdienstelijke sportster en is bovendien een groot liefhebber van de autosport. De editie van 2019 belooft vol verrassingen te zitten en dompelt de liefhebbers een weekend lang onder in snelheid en adrenaline.

Elk jaar brengt dit niet te missen evenement meer dan 250.000 toeschouwers uit de hele wereld samen, die speciaal voor de gelegenheid naar Le Mans komen. Onder andere dit internationale sportevenement maakt van de Atlantische Loirestreek een van de belangrijkste Franse regio’s.