Loop samen met Louis Talpe

Op zondag 5 mei 2019 loop je opnieuw voor zij die het niet kunnen tijdens de zesde editie van de Wings for Life World Run – het grootste loopevent ter wereld. Dit jaar kan je meelopen met de Wings for Life World Run Organized App Run op drie unieke locaties in België: Ieper, Brussel & Gent. Lopen met een app op je smartphone dus, samen met meer dan 100.000 andere deelnemers over heel de wereld. De opbrengst gaat integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. “Onderzoek blijft uiterst belangrijk én levert resultaten op. En net dat wil de Wings for Life World Run in de verf zetten. De opbrengsten gaan integraal naar onderzoek. Dat is uniek, en direct ook de reden van het succes van de Wings for Life World Run.” zegt landgenoot en internationaal sportdirecteur van de Wings for Life World Run Marc Herremans.

Meer dan 500.000 deelnemers mét of zonder rolstoel uit 66 verschillende landen liepen de afgelopen vijf jaar reeds mee met de Wings for Life World Run. Met 88.9 km werd de Zweedse rolstoelatleet Aron Anderson tot 2018 Wings for Life World Run Global Champion gekroond, terwijl Dominique Bordet in België met 50.7 km in de benen in Ieper de nationale kampioen werd. Net zoals de afgelopen jaren kan je het hele evenement volgen via een spannende livestream op Red Bull TV, die niet alleen de inspanningen, maar ook de vreugde en emoties van de lopers in beeld brengt. Jaarlijks gaat het opgehaalde bedrag integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. Hierdoor werden al meer dan 191 projecten ondersteund met slechts 1 doel: het vinden van een behandeling!

Bekende gezichten?

Bovendien loop je op een van onze Wings for Life World Run Organized App Runs samen met enkele bekende gezichten, zoals Red Bull-atleten Cedric Dumont en Maxime Richard, maar ook Louis Talpe en zijn vriendin Tiffany zijn in Ieper van de partij!

Met de app kan iedereen het op zondag 5 mei 2019 om 13.00 uur stipt op een lopen zetten. Waar je ook maar willen: je favoriete ommetje, in het park of op de atletiekpiste. Of je kiest om deel te nemen aan een van georganiseerde loopevents natuurlijk. Daar loop je in groep op een afgesloten parcours. Zonder finish, want de deelnemers worden langzaam ingehaald door een virtuele finish op hun smartphone. Die start een half uur na het startschot aan 15km/u en blijft versnellen tot de laatste atleet is ingehaald.

HOE SCHRIJF JE IN?

Inschrijven voor de Wings for Life World Run Organized App Runs kan op www.wingsforlifeworldrun.com of via de app. Die kan je gratis downloaden. Zo kan je op voorhand al even oefenen tegen die virtuele Catcher Car. Mét al je vrienden en familie. Ontdek ook meer info op de eventpagina’s op Facebook.