Manchester City viert in België

Om de Premier League-titel van Manchester City te vieren, vond wereldwijd een reeks lichtprojecties plaats in de thuissteden van elk van de spelers, waaronder twee locaties in België. Deze projecties, verspreid over 25 steden in drie continenten, waren een speciale verrassing voor de spelers nadat ze konden pronken met de Premier League-trofee in het Etihad-stadion.

Elke speler die deel uitmaakte van de titelcampagne, coach Pep Guardiola en zijn technische staf kwamen in de projecties aan bod. In België waren er projecties in Brussel en Gent om respectievelijk de prestaties van aanvoerder Vincent Kompany en Kevin De Bruyne te vieren. De projectie van Vincent vond plaats nabij de Helihavenlaan 35-torenflat in Brussel, waar Vincent opgroeide. In Gent werd een beeld van Kevin geprojecteerd op de locatie van zijn voormalige team, Drongen in Gent, waar jonge spelers elk jaar meedoen aan de ‘Kevin De Bruyne Cup’.

Andere projecties op andere plekken in de wereld vonden plaats op het strand in Arguineguín, Gran Canaria, waar een jonge David Silva zijn vaardigheden oefende, het monument in Essen, Duitsland dat Leroy Sané op zijn rug getatoeëerd heeft en de favela in Brazilië waar Gabriel Jesus opgroeide.  Er waren ook projecties op de City Football Academy in Manchester om de jonge spelers te erkennen die dit seizoen van de Academy naar de eerste ploeg zijn gegaan.

Aldus de chief operating officer van Manchester City, Omar Berrada: “Dit was een ambitieus en opwindend project dat we de afgelopen 24 uur met veel plezier hebben onthuld.” Gisteren was het een geweldige dag om in Manchester te paraderen met de Premier League-trofee. We wilden iets doen dat resoneert met onze spelers en deze vieringen uitbreidt naar hun thuissteden. We hopen dat het deze verhalen over de jeugd- en voetbalopleidingen van de spelers helpt om fans een nieuw inzicht te geven en hen dichter bij het team te brengen waar ze van houden.

“De reactie van de spelers was fantastisch: ze vonden het geweldig om hun Premier League-prestatie op dergelijke speciale locaties te zien en lokale fans op die manier mee te laten vieren. Ik wil ook de vrienden en families van de spelers bedanken voor hun hulp bij het mogelijk maken van dit project.”