Nimbus 20: ASICS’ beste lange afstandsschoen

Een hardloopschoen met al bijna 20 jaar geschiedenis: de GEL-NIMBUS 20. En voor dit lange succes is een duidelijke reden. De NIMBUS is een ideale schoen voor elke loper die op zoek is naar een model met veel demping voor dagelijks gebruik, of als langeafstandsschoen. De 20e editie is de lichtste ooit, daarbij verbeterde ASICS het bovenwerk voor een nog betere pasvorm en meer comfort.

Lopersfavoriet

De combinatie van FlyteFoam en GEL maakt de schoen geliefd bij zowel neutrale lopers als bij lopers die onderproneren. Voor de eerste voorzichtige kilometers tot en met de zoveelste marathon. We nemen de technieken nogmaals onder de loep.

Maximale demping

De tussenzool bestaat uit FlyteFoam en FluidRide met een GEL-unit in de hak en in de voorvoet. Door deze opbouw geeft de NIMBUS 20 een zacht en luxe gevoel onder de voeten en zorgt voor maximale schokdemping tijdens het landen. In de lengte van de zool loopt de Impact Guidance Line: deze helpt je stabiel en natuurlijk af te wikkelen en geeft het soepele gevoel tijdens het lopen.

Nieuwe upper

Het bovenwerk van de 20 lijkt misschien hetzelfde als dat van zijn voorganger. Maar subtiele aanpassingen zorgen voor meer comfort en een nog betere pasvorm. Het upper bestaat uit Gradient Mesh, wat op de juiste plekken voor de gewenste optimale ventilatie zorgt. Door de aangepaste veterconstructie geeft de Nimbus 20 nog minder druk op de bovenzijde van de voet, terwijl deze wel nog goed aansluit. Met een aanpassing van de externe hielkap biedt de NIMBUS 20 een ondersteunende en stevige pasvorm.

Heren- versus damesmodel

Net als het voorgaande model verschillen het heren- en damesmodel van elkaar. De herenschoen heeft een drop van 10mm, de variant voor dames een 13mm drop. Daarbij heeft het damesmodel een nog iets zachtere toplaag. Het herenmodel (US 9) weegt 305 g, het damesmodel (US 8) 250 g.

De adviesprijs van de Nimbus 20 is €180, de schoen is nu verkrijgbaar bij ASICS retailers en op asics.nl.