Patriots kloppen Falcons in Super Bowl

De  New England Patriots hebben zondagnacht na een ongelofelijke comeback de Super Bowl gewonnen. Ze versloegen in de finale van de National Football League (NFL) de Atlanta Falcons na verlengingen met  34-28. Meteen de allereerste keer dat een Super Bowl na verlengingen werd beslist.

De Patriots zijn nu viervoudig Super Bowlwinnaar. De Falcons moeten minstens nog een jaar langer wachten op een allereerste Super Bowl. Het zag er nochtans lang goed uit voor het team uit Atlanta. Maar toen ontbond Patriots’ running back James White zijn duivels, die met zijn touchdowns een achterstand van 3-21 in de eerste helft ongedaan wist te maken. In de laatste minuut de stand gelijkgetrokken. In de verlengingen klaarden de Patriots de klus.

Quarterback Tom Brady werd na de match verkozen tot de Most Valuable Player (MVP). Brady stak zondag overigens zijn vijfde Super Bowl op zak. “Elke overwinning is speciaal, deze is dat ook omdat we een achterstand van 25 punten konden goedmaken”, vertelde de 39-jarige quarterback, die overigens gehuwd is met topmodel Gisele Bündchen.