Red Bull presents: Why We Move

In maart 2017 won de Gentse B-boy Admiracles de Red Bull BC One Belgium Cypher, de Belgische finale van de grootste breakdance competitie ter wereld. Met deze overwinning is Admiracles officieel één van de beste B-boys van België. Nu strijdt hij mee naar een plek bij de Final 16 voor de Red Bull BC One World Final – hét wereldkampioenschap B-dance. Maar de weg die hij tot nu toe heeft afgelegd was er één van bloed, zweet en tranen. Voor Admir is breakdancing een mindset , de enige cultuur, taal en manier van leven waarin hij zich echt begrepen voelt. Breakdancen veranderde het leven van één van de beste B-boys in België volledig.

Admir Mirena a.k.a. Admiracles groeide op in Gent in de jaren 90. Op acht jarige leeftijd vluchtte hij weg uit zijn thuisland Albanië en kwam in België terecht. Een hele aanpassing, Admir sprak geen Nederlands en werd gedwongen zich aan te passen aan een compleet nieuwe omgeving. Wanneer hij enkele jongeren zag breakdancen was dat een taal die hij meteen begreep, een perfect fit. Breakdance werd zijn manier om zich te integreren in een groter geheel. Na een eerste les breakdance werd duidelijk dat dit iets was waar hij zich in kon uitleven en sinds maart 2017 kan hij zich officieel één van de beste B-boy van België benoemen.

“Weet je, hip hop is de enige cultuur, de enige taal, de enige manier van leven waarin ik me echt begrepen voel. Alles draait rond body language, en die versta ik perfect! Ik blijf ook bijleren. Ik wil blijven evolueren, een erg belangrijke mindset. Once a student, always a student. Ik heb nog steeds mensen rond mij die me raad geven.” Aldus Admiracles. “Nu naar de wereldfinale. Ik ga dezelfde tactiek aanhouden: gewoon knallen. En dikke fun hebben, want dat is waar breakdancing om draait!”

Spectaculaire tricks, harde ‘power moves’, ongeziene ‘flips’ en ‘crazy locks’. Red Bull BC One is de grootste one-to-one breakdance competitie ter wereld. Elk jaar schrijven duizenden dansers uit meer dan 30 landen zich in met als doel de nationale finale te winnen en zich zo te plaatsen voor de wereldfinale, waar ze zich willen kronen tot beste b-boy ter wereld. Admir trekt op 2 november 2017 naar het Nederlandse Amsterdam om er deel te nemen aan de Red Bull BC One Last Chance Cypher. Daarin strijdt hij tegen de winnaars van andere nationale competities om een plek bij de Final 16 in de wereldfinale, die live uitgezonden wordt op Red Bull TV.