Road to the Amsterdam Marathon (deel 3)

Er is geen ontkomen meer aan. Op zondag 16 oktober 2022 is het Olympisch Stadion van Amsterdam het decor voor de start en finish van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast staan ook de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km, Kids Run en Mini Marathon op het programma. Wij gaan de uitdaging aan en proberen de volledige marathon tot een goed einde te brengen.

Nog interesse om deel te nemen? Te laat! De TCS Amsterdam Marathon is volledig uitverkocht. Een recordaantal van maar liefst 18000 lopers zullen aan de start staan. Ook de Mizuno Halve Marathon is met 20000 deelnemers helemaal volzet en ook voor de TCS 8 km is er geen plaats meer. Hier zullen 7000 hardlopers het beste van zichzelf geven. Alles samengeteld komen er dus 45000 sportievelingen aan de start en dat zonder rekening te houden met de Kids Run en de Mini Marathon. Opvallend is dat meer dan de helft van de marathonlopers niet uit Nederland komt.

In onze ultieme voorbereidingsfase zitten we nu in de rustfase. Ongeveer drie weken voor de marathon deden we nog twee lange duurtrainingen van ruim 30 kilometer. Met de nodige bevoorrading verliep dit relatief vlot. Daarna volgden enkele kortere trainingen in combinatie met een paar zwembeurten. De laatste week voor de marathon is het rusten geblazen. Ondertussen zijn er ook enkele kilo’s verdwenen. Gelukkig moeten we dat overtollig gewicht niet mee slepen op 16 oktober. Hopelijk is dit voldoende om van de TCS Amsterdam Marathon een succesverhaal te maken.

Speciaal voor de gelegenheid bracht Mizuno een limited edition hardloopschoen uit. De Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon is een echt eerbetoon aan de Nederlandse hoofdstad en dat merk je duidelijk aan de verschillende verwijzingen. Zo is de grachtengordel ingeweven op de neus en is de stadsplattegrond op de inlegzolen geprint. Op de hiel staat in creatieve drukletters het woord AMSTERDAM. Ook bij deze schoen zet Mizuno in op duurzaamheid: de veters, een gedeelte van het airmesh en de hielconstructie zijn volledig gerecycled.