Skydiven boven ‘Island of Love’

Wie nog op zoek was naar het perfecte Valentijnsbeeld: zoek niet verder. Deze beelden van het Red Bull skydive team boven Galešnjak, het zogenoemde ‘Island of Love’, zeggen meer dan duizend woorden.

Het idee om in formatie over een hartvormig eiland te vliegen en daarbij een pijl uit te beelden, kwam van Amy Chmelecki, Marco Fürst, en Marco Waltenspiel, drie skydivers met samen meer dan 40.000 sprongen op de teller. Geen sinecure, zelfs niet voor ervaren atleten, en al zeker niet wanneer iemand alles op camera wil vastleggen, er een strakke wind staat en het volop wintert en dus berekoud is. Maar uiteindelijk lukte het de crew om dat ene perfecte shot te nemen, en veilig te landen in het hart van de Kroatische kust.

“Het was enorm koud en de wind waaide hard, maar het werd een werkelijk prachtige dag tegen een helderblauwe hemel – een ongelofelijke vlucht met een adembenemend zicht over al die kleine eilanden die als het ware een cirkel vormen rond die ene hartvormige beauty”, aldus Marco Waltenspiel van het Red Bull Skydive Team.

Het prachtige eiland Galešnjak staat beter bekend als ‘the Island of Love’, en is al even geen ‘hidden gem’ meer. Sinds het door de buitenlandse media ontdekt werd, stond de telefoon van de eigenaar niet meer stil – iedereen wil er blijkbaar trouwen. Wie dus iets extravaganter wil dan een postkaart om zijn of haar Valentijn te verrassen, weet waarheen en wat te doen.