Spelers Manchester City delen geheimen voor succesvolle carrière

De rekruteringsspecialist Hays publiceert een aantal korte interviews met bekende spelers van Manchester City. Zij vertellen in de video’s hoe ze erin slaagden een succesvolle carrière uit te bouwen.

Als officiële rekruteringspartner van Manchester City ondersteunde Hays de voetbalclub bij het uitbouwen van zijn organisatie met professionele experts. In de vijf jaar als officiële rekruteringspartner ontdekte Hays vele parallellen tussen de arbeidsmarkt en de wereld van de elitesport: een sterke focus op leiderschap, scouting, voorbereiding en begrip van de juiste ingrediënten om een succesvol en winnend team te creëren.

De video’s laten zien hoe drie Manchester City spelers toewijding en ambitie aan de dag legden om de top te bereiken. Ook de mensen die hen tijdens hun ontwikkeling hebben beïnvloed en gesteund, komen aan het woord.

De aanvoerder van Manchester City, Vincent Kompany, heeft het over de lessen die hij leerde van alle managers met wie hij de voorbije jaren heeft samengewerkt: “Ik speel nu al zo’n tien jaar bij Manchester City en had het geluk om hier met heel wat managers te kunnen werken. Je leert een beetje van iedereen, zowel van de dingen waarin ze sterk zijn als van hun fouten.”

Voortbouwend op zijn eigen ervaringen als jonge speler vindt Kompany het zijn verantwoordelijkheid om jonge talenten te helpen en hun ontwikkeling aan te moedigen. Kompany: “Leiderschap evolueert naarmate je ouder wordt en ook samen met de groep waar je deel van uitmaakt. Ik speelde vaak bij teams met een grote diversiteit over meerdere generaties heen.”

Kompany voegt toe: “Ik zie nu deze jonge kerels dezelfde weg afleggen als ik vroeger. Daarom wil ik me 100 % inzetten om hen te helpen.”

Fernandhino benadrukt hoe belangrijk de steun en aanmoediging waren die hij van het management kreeg. Dit hielp hem als speler groeien vanaf een jonge leeftijd. Een van hen is zijn huidige manager Pep Guardiola. Fernandhino: “Pep Guardiola is een van de beste managers met wie ik ooit heb gewerkt. Hij vormt een inspiratie voor zijn team en zijn spelers, zoals ik.”

Wanneer hij het heeft over de vorige coaches en directeurs die hem in zijn carrière hebben geholpen, zegt Fernandhino: “Ze hebben me één voor één geholpen om als speler te groeien, maar vooral ook als persoon. Ze hadden altijd een positieve ingesteldheid. Daarom waren ze zo belangrijk voor me en ik zal hen daarvoor voor de rest van mijn leven dankbaar blijven.”

Yaya Touré sprak over de mensen die een invloed uitoefenden op zijn ontwikkeling en hem leerden wat toewijding om de top te bereiken echt betekent. Hij praat over de aanmoedigingen die hij niet alleen van zijn broer, maar ook van de coaches kreeg. “Ik had veel coaches rond me die me graag wilden helpen omdat ze zagen dat ik talent had”, aldus Touré.

Ook zijn broer Kolo betekende veel voor hem. Touré voegt toe: “Hij hielp me mijn kwaliteiten verder te ontwikkelen. En dan bedoel ik als voetbalspeler én als mens.”

Sholto Douglas-Home, Chief Marketing Officer bij Hays, merkt op: “Er bestaan veel interessante parallellen tussen de arbeidsmarkt en de wereld van de elitesport. We doen een beroep op ons partnerschap met Manchester City om aan te tonen hoe professionals deze parallellen kunnen toepassen op hun eigen carrière. Denk maar aan de toewijding die nodig is om de allerbeste te zijn, maar ook aan andere zaken zoals bekwaam leiderschap en de kracht van teamwerk. Dankzij onze ervaring van ruim 50 jaar begrijpen wij bij Hays hoe belangrijk deze factoren zijn. Daarom zetten we ons voortdurend in om mensen te ondersteunen om hun carrière naar een hoger niveau te tillen.”