Sporten in de regen

Zoals je wellicht zelf ook hebt ervaren was het weer de afgelopen weken erg regenachtig. Speciaal voor degenen die graag in de buitenlucht sporten, maar eigenlijk alleen met mooi weer hun sportschoenen aantrekken, zetten wij zes redenen op een rijtje om juist wél te gaan sporten in de regen!

Regen zorgt voor een heerlijke verkoeling

Nu we richting de zomermaanden gaan wordt het (langzaamaan) steeds warmer. De regen zorgt tijdens de work-out juist voor een beetje verkoeling die nodig is tijdens het sporten. Doordat de regen het lichaam afkoelt tijdens een training op een warme dag houdt jouw lichaam meer energie over om harder te trainen.

Zuurstofrijke lucht

Door de regen verdwijnen kooldioxide en andere onzuiverheden uit de lucht, omdat deze stoffen makkelijker oplossen in water dan in zuurstof. Dit betekent dat de longen meer zuurstof binnen krijgen, wat je merkt tijdens het sporten.

Gladde oppervlakte traint je spieren extra

Als het regent wordt de oppervlakte gladder, waardoor de spieren meer moeite moeten doen het lijf in evenwicht te houden. Dit betekent dat de spieren automatisch harder getraind worden!

Muzikale motivatie

Ook het excuus geen muziek te kunnen luisteren als het regent behoort tot de verleden tijd. Met spatbestendige oortjes zoals de Mu3’s van high-end audiomerk KEF word je ook in de regen voorzien van jouw favoriete muziek of podcast. Daarnaast vallen deze oortjes door de vier verschillende eartips niet uit tijdens het sporten.

Lonely Road

Het is vaak lekker rustig als het regent, veel mensen kiezen ervoor om binnen te blijven. Zo heb je geen last van voetgangers tijdens het hardlopen of pottenkijkers tijdens het squatten.

Goed voor je immuunsysteem

Door de buitenlucht op te zoeken om te bewegen zorg je er op lange termijn voor dat je jezelf weerbaarder maakt tegen ziektes. Ons immuunsysteem moet namelijk buiten harder werken waardoor je beter bent voorbereid op kwaaltjes.