Stromer ST2

Elke dag in de file staan, zoeken naar een parkeerplaats, propvol openbaar vervoer, voor veel pendelaars is het woon-werkverkeer één en al stress. Het zou toch veel aangenamer zijn om dat allemaal achter je te laten en je tijd in de plaats daarvan in de frisse buitenlucht door te brengen? Met de nieuwe ST2 biedt Stromer daar het perfecte transportmiddel voor. Met deze snelle e-bike wordt de weg naar het werk immers een ware belevenis. De onderhoudsvriendelijke uitrusting is ideaal voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Voor de eerste keer immers zorgt een duurzame carbon riemaandrijving in combinatie met een naafschakeling en de beproefde achterwielmotor voor krachtige voortstuwing. Hup, uit de file en hop, op de bike.

Krachtig en comfortabel onderweg

En daarmee doe je nog eens aan sport ook. De 750 Watt sterke achterwielmotor doet de ST2 dynamisch versnellen tot een snelheid van 45 km/u. De carbon riemaandrijving is niet enkel duurzaam, vrij van kettingolie en onderhoudsvriendelijk, hij doet de bike ook geruisloos over de weg rijden en zijn vijfvoudige naafversnelling met Grip-Shift draaischakelaar kan daarbij zowel in stilstand als al rijdend bediend worden. De 27,5″-banden met groot volume zorgen voor een veilige grip op de weg en voor extra rijcomfort kunnen af fabriek een verende voorvork en een geveerde zadelpen optioneel worden gemonteerd. Met een accubereik van tot wel 120 kilometer (optioneel uitbreidbaar tot 180 km) zet de ST2 de volgende stap op weg naar duurzame mobiliteit. Op weg naar het werk, naar de winkel of om het even waar, wie de auto laat staan, mist niets, maar wint veeleer aan levenskwaliteit en stimuleert daarbij actief zijn lichamelijke fitness en gezondheid.

Uniek design en slimme technologie

Toen Stromer in 2014 de ST2 lanceerde, was het de allereerste volledig geconnecteerde speed-pedelec. Voor modeljaar 2021 werd de ST2 van kop tot teen nieuw ontwikkeld. Hij vervangt zo het vorige model. En met deze bike legt het Zwitserse merk uit de buurt van Bern niet enkel op technologisch vlak de lat nog wat hoger. De ST2 beschikt net als alle Stromer modellen over een clean design dat het merk in combinatie met slimme technologie al tal van prijzen opleverde. Een markant designelement is de nieuw in de stuurbuis geïntegreerde led-Daylight, dat er niet enkel prachtig uitziet, maar ook nog eens de zichtbaarheid en dus ook de veiligheid in het verkeer vergroot.

Volledig geconnecteerd

Ook de digitale connectiviteit van de ST2 resulteert in veiligheid en comfort. Zo zijn de bike en zijn rijder met elkaar verbonden via het gratis en cloudgebaseerde platform OMNI connect. OMNI connect werkt zowel via het touchdisplay van de bike als via de OMNI app op de smartphone. Dat biedt tal van mogelijkheden, van drievoudige diefstalbeveiliging met GPS-plaatsbepaling, smartlock (automatische vergrendeling en ontgrendeling) en over-the-air-updates tot individuele motorinstellingen en opvragen van rijstatistieken. Ook de accu kan ‘keyless’ zonder sleutel worden uitgehaald. Ook dat past in de mobiliteit van de toekomst: absoluut ‘next level’.