Tom says thanks met een afscheidskoers

Na 4 overwinningen in Parijs-Roubaix, 1 wereldtitel, en 3 keer winst in de Ronde van Vlaanderen zet Tom Boonen officieel een punt achter zijn succesvolle wielercarrière. VTM brengt vanaf maandag 27 maart 2017 niet alleen drie weken lang een uniek portret van Boonen in het nieuwe programma ‘Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life’, maar zendt op zaterdag 29 april 2017 ook zijn laatste koers live uit. De Bom van Balen neemt afscheid van de wielersport tijdens de unieke en eenmalige koers ‘Tom says thanks’ aan het Zilvermeer in zijn thuishaven Mol. Het is de eerste keer dat de afscheidswedstrijd van een Vlaamse wielrenner live wordt uitgezonden op nationale televisie. Wielerfans kunnen de laatste kilometers van Boonen als profwielrenner vanaf 17.15 live volgen bij VTM.

VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn: “Ik ben zelf wielerjournalist geworden ongeveer op het moment dat Tom Boonen profrenner werd. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor hem, zowel op als naast de fiets. De wielersport zal hem zeker missen. Het is dan ook heel mooi dat we zijn afscheid nog live kunnen uitzenden bij VTM.”

Peter Denruyter, chef sport VTM NIEUWS: “Het is voor VTM NIEUWS en onze sportredactie een eer om het afscheid van Tom te kunnen uitzenden. Tom Boonen is een schoolvoorbeeld van vechtlust, ambitie en positieve energie. Nu we zelf via de Napoleon Games Cup in de wielersport actief zijn voelen we beter dan ooit het immense respect voor de sporter en de mens Tom Boonen. Hij krijgt terecht een mooie laatste race en we wensen hem en zijn gezin een schitterende toekomst.”

Resem grote namen uit het wielermilieu neemt afscheid van Boonen

Naast de 20.000 fans zakken ook heel wat nationale en internationale wielervedetten van vroeger en nu af naar de Kempen voor het afscheidsfeest van Boonen. Onder meer het volledige podium van afgelopen Milaan – Sanremo verschijnt aan de start: Michal Kwiatkowski, Peter Sagan en Julian Alaphilippe. Er zullen ook verschillende oud-tegenstanders van Boonen en voormalig wereldkampioenen bij zijn, zoals Alessandro Ballen, Paolo Bettini, Oscar Freire, Mario Cipollini en Philippe Gilbert. De komende weken worden er nog meer grote namen verwacht. De opbrengst gaat integraal naar drie goede doelen die Boonen nauw aan het hart liggen: het G-Sportfonds, De Witte Mol en de vzw Bijs.