Zelf getest: Gazelle Avignon C380 HMB Limited

E-bikes zijn ondertussen helemaal ingeburgerd. Ook bij fietsfabrikant Gazelle zetten ze volop in op die trend. Met de Avignon C380 HMB Limited focussen ze op het ultieme comfort. Door bredere banden, krachtige middenmotor met 625 Wh batterij en een aangenaam zadel die de zithouding ten goede komt lijkt Gazelle daar zeker in te lukken. Wij mochten de Avignon C380 HMB Limited e-bike testen.

Net als bij elektrische wagens speelt ook bij de aankoop van een elektrische fiets de actieradius een cruciale rol. In theorie kan je een maximale afstand van 155 km afleggen met een volledig opgeladen batterij. In de praktijk is dit niet exact te bepalen, want dit is volledig afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan de weersomstandigheden zoals tegenwind, de helling van het wegdek, de gekozen versnelling, je trapfrequentie, het totale gewicht, … Om een goede indicatie te hebben van de actieradius mag je rekenen op 120 km.

Die 120 km actieradius kan je afleggen dankzij een Li-ion accu van 625 Wh geïntegreerd in het midden van het aluminium frame. Een heel stuk esthetischer en door de lage plaatsing krijgt je e-bike meer stabiliteit. Ook alle kabels zijn mooi weggewerkt en dat komt de uitstraling van je fiets zeker ten goede. Groot voordeel is dat je de accu gemakkelijk kan uitnemen. Zo hoef je enkel maar met je accu richting stopcontact en niet met je volledige fiets.

De accu voedt de Bosch Performance Line middenmotor. Op je stuur kan je zelf één van de vier niveaus van trapondersteuning kiezen om probleemloos de gewenste versnelling te selecteren. Dat Gazelle al 130 jaar actief is in de fietsbranche bewijst Walk Assist. Wandel je met je e-bike in de hand dan kan je deze extra functie inschakelen om automatische loophulp te krijgen. Je zitpositie kan je gemakkelijk wijzigen via de stuurpen.

Gazelle trekt voluit de comfortkaart en dat merk je in diverse elementen. Zo beschikt de Avignon C380 HMB Limited over bredere banden, een Selle Royal Essenza Plus gelzadel, extra vering, schijfremmen voor- en achteraan die de remkracht ten goede komen en een informatief display op het stuur. De verlichting verdient extra aandacht. Zowel het voorlicht als het achterlicht werken op de accu en zijn volautomatisch. Met andere woorden: de lichtsterkte wordt automatisch aangepast naargelang de helderheid buiten.

Overtuigd? De Gazelle Avignon C380 HMB Limited is beschikbaar in de kleur Pebble Grey mat en weegt minder dan 30 kg. Maatopties gaan van XS (46 cm) tot en met XXL (65 cm).