Zelf getest: O2feel EQUO Cargo

Elektrische fietsen zijn ondertussen goed en wel ingeburgerd. Je komt ze tegenwoordig overal tegen in alle denkbare kleuren en merken. Ook het Franse bedrijf O2feel ging de uitdaging aan en legde de focus op design en technologische innovaties. Reken daarbij de ontwikkeling van eigen batterijen en een partner als Shimano en je weet genoeg. Wij mochten de O2feel EQUO Cargo testen.

Niets zo leuk als je kinderen met de fiets naar school te brengen of een gezinsfietstochtje te plannen tijdens het weekend. O2feel heeft dit goed begrepen en brengt de oplossing met de EQUO Cargo. Gepromoot als een bakfiets, maar eigenlijk is deze elektrische fiets veel meer dan dat. Vooral boven het achterwiel zijn er veel gebruiksmogelijkheden. Zo kan je gemakkelijk een transportmand monteren of een cosy seat met family bars. Ideaal om twee kinderen achterop mee te vervoeren. Let wel op want de totale belasting mag niet hoger dan 180kg bedragen inclusief de fietser zelf.

De O2feel EQUO Cargo heeft een aluminium frame, een 26-inch voorwiel en 20-inch achterwiel. Een verrassende keuze, maar wel logisch. Door het lagere zwaartepunt krijg je achteraan veel meer stabiliteit. Ideaal als je kinderen niet echt kunnen stilzitten. Daarnaast beschikt deze elektrische fiets over een Shimanomotor en -versnellingen en een iPowerPack Advanced batterij. Hiermee kan je een tweehonderdtal kilometer comfortabel fietsen, maar alles hangt uiteraard af van de omstandigheden. Gaat de weg bergop, is er tegenwind of wil je een versnelling hoger schakelen? Dit zijn allemaal redenen die invloed hebben op de batterijduur.

Dankzij de EQUO Cargo kan O2feel een elektrische cargofiets toevoegen aan zijn assortiment die geschikt is voor een fietstocht met kindjes, maar ook voor een levering in de buurt. Boven het voorwiel kan je trouwens ook een rek monteren voor kleinere boodschappen. Een laatste troef is de mogelijkheid om te schakelen terwijl je stilstaat. Erg handig als je terug wilt vertrekken met je kroost achterop!

Ben je volledig overtuigd? De O2feel EQUO Cargo is beschikbaar in twee verschillende modellen. Er is de EQUO 4.1 (model met derailleur en ketting) en de EQUO 7.1 (model met automatische versnellingen en riem). Voor meer informatie kan je terecht bij de gespecialiseerde dealers en dankzij ‘Test&Ride’ is het mogelijk de verschillende innovatieve modellen van O2feel zelf uit te proberen.