Zelf getest: Polar Ignite fitnesshorloge

Polar bouwde een sterk imago op mede door het succes van hun hartslagmeters. Nu richten ze hun pijlen al een tijdje op smartwatches. Met de Ignite wil Polar zich richten tot de casual sporters. Een heel brede doelgroep dus en bovendien is dit model best betaalbaar voor 199€. Wij mochten de Polar Ignite uittesten.

Eenvoudige bediening

De eerste indruk is soms de beste en bij Polar is dat niet anders. Het Ignite fitnesshorloge voelt goed aan en ziet er ook gewoon goed uit. De wristbands zijn verkrijgbaar in wit, zwart en geel. Aangezien de Polar Ignite gericht is op casual sporters is het ook volledig waterbestendig. Ideaal voor zwemmers of onder de douche na een work-out. Voor de bediening heb je maar één knop aan de linkerkant. In combinatie met het touchscreen kan je gemakkelijk swipen en informatie bekijken. Om het scherm te laten oplichten heb je jammer genoeg geen knop, maar een beweging met de pols is voldoende. Straf is wel de batterijduur. Je kan er ongeveer vijf dagen gebruik van maken zonder nieuwe herlaadbeurt.

Coach jezelf

Vergeet die personal trainer met de bijkomende kosten. Je Polar Ignite is je nieuwe coach dankzij FitSpark. Dankzij de uitgebreide analyses kan je dagelijks je prestaties opvolgen en via het online platform van Polar trainingsprogramma’s opladen. Ideaal als je voor die marathon aan het trainen bent of een ander doel hebt, want niet enkel hardlopen komt aan bod. Je kunt diverse sporten instellen, maar de ene sport heeft al meer informatie prijs dan de andere. Zwemmers, fietsers of lopers krijgen logisch gezien wat uitgebreidere analyses dan bijvoorbeeld gewichtheffen.

Speciale functies

Naast de ondertussen basisfuncties zoals hartslagmeting, stappenteller, afstand, snelheid, hoogtemeter, timer, GPS, … heeft de Polar Ignite nog troeven. De inactiviteitsfunctie zorgt ervoor dat je niet langer dan een uur stil zit. De slaapfunctie is ook interessant. Zo kan je meten hoeveel keer je slaap onderbroken wordt en in welke slaap je je bevindt, maar ook je slaapduur. Daarna kan je je uitgebreide slaaprapport raadplegen met eigen slaapscore. De functie Nightly Recharge toont je herstel ’s nachts na inspanning of stress en met de Serene-functie kan je mediteren door je te focussen op je ademhaling. Zo kom je tot rust. Ideaal na stressvolle dagen. Iets voor jou? Overweeg dan zeker de Polar Ignite.