Bruichladdich Classic Laddie

Een goeie single malt in een originele fles, voor whisky lovers en flavour crusaders is het limited edition pack van de Bruichladdich Classic Laddie het ideale eindejaarsgeschenk. 100% Schots en toch helemaal anders dan de doorsnee Schotse single malt whisky. Geen rijping op de verpakking, wel een code die het unieke recept van elke fles onthult. Enter your code, reveal the recipe.

De disruptieve distilleerfilosofie van Bruichladdich

Gemaakt van Schotse gerst, gerijpt in premium eikenhouten vaten en gedistilleerd en gebotteld aan de oevers van Lochindaal op het eiland Islay. Bruichladdich maakt 100% Schotse whisky, maar heeft een geheel eigen distilleerfilosofie. Geen vermelding van de rijping op de verpakking, geen toevoeging van kleurstoffen, maar wel volledige transparantie over wat er in je whisky zit. Elke fles draagt daarom een code waarmee je de precieze herkomst van elk vat en alle details over elk ingrediënt te weten komt. Inclusief de herkomst van de gerst en de leeftijd van het jongste bestanddeel.

Daarmee gaat Bruichladdich bewust tegen de stroom in. De whisky wordt gedistilleerd in batches, elk met hun eigen kleur en smaak. In plaats van ervoor te zorgen dat elke fles precies hetzelfde smaakt, wil Bruichladdich die eigenheid alle eer aandoen. De huisstijl is steeds dezelfde – fijn, bloemig en elegant – en tegelijk heeft elke fles zijn eigen karakter. Als enige Schotse single malt distillery – en als enige gin- en whiskydistilleerder in Europa -behaalde Bruichladdich bovendien het B Corp-certificaat. Dat wordt enkel toegekend aan bedrijven die zowel op ecologisch als op sociaal vlak de hoogste standaarden nastreven. Duurzaam, lokaal geproduceerd én met een unieke smaak, dat is Bruichladdich in een notendop.

Degusteer je Bruichladdich Classic Laddie in stijl

Voor liefhebbers van fijne single malt whisky – en voor avontuurlijke foodies die altijd op zoek zijn naar nieuwe smaken – is de Bruichladdich Classic Laddie een echte ontdekking. Met z’n iconische verpakking is hij bovendien het perfecte geschenk voor eindejaar. Speciaal voor de feesten is hij verkrijgbaar in een mooi giftpack, met twee whiskyglazen om je Classic Laddie te degusteren in stijl.