Cointreau viert 75e verjaardag van de Margarita

De Original Margarita is al 75 jaar de ster op elk feestje. Deze legendarische cocktail heeft de wereld veroverd sinds zijn creatie in Mexico in 1948 met zijn onmiskenbare smaak en eenvoudige recept. Om deze mijlpaal te vieren introduceert Cointreau een exclusieve twist op deze ware klassieker: de Orange Birthday Margarita.

In 1948 werd de originele Margarita geboren in Acapulco, Mexico dankzij de creatieve flair van Margaret “Margarita” Sames, een Amerikaanse socialite die bekend stond om haar extravagante feestjes. Met een flinke dosis creativiteit en lef schudde ze de wereld op zijn kop door deze iconische cocktail te creëren: een combinatie van haar favoriete drankjes Cointreau en witte tequila met vers limoensap en een randje zout voor extra smaak. Zo werd “The Drink” geboren, die later werd omgedoopt tot “Margarita”.

Het diamanten jubileum van een internationale hit 

75 jaar later is de Originele Margarita uitgegroeid tot een wereldberoemde klassieker, geliefd bij zowel professionele mixologen als cocktailliefhebbers die houden van een pittig, verfrissend drankje. Bovendien is het recept zo veelzijdig dat je er het hele jaar door van kunt genieten en het kunt aanpassen aan elk seizoen of elke mood door infusies, fruit of kruiden toe te voegen. En wie dacht dat één Margarita genoeg was, heeft het mis, want het receptenrepertoire van Cointreau biedt vandaag meer dan 50 verschillende variaties op de originele Margarita.

Cointreau: het geheime ingrediënt achter een legende

Het geheim achter het succes van de legendarische cocktail? Cointreau! Deze sinaasappellikeur zorgt voor de heerlijke aroma’s die de cocktailcultuur over de hele wereld mee vorm hebben gegeven. De superieure smaak van Cointreau is ongeëvenaard en wordt door kenners geprezen om zijn aromatische intensiteit, frisheid en balans. Zonder Cointreau zou de Margarita niet zijn wat het vandaag is.