Copperhead Barrel Aged II – limited edition

Voor een heerlijke, klassevolle gin moeten we als Belg niet ver zoeken. De Copperhead gin, ontstaan in België, is sinds zijn beginjaren een gevestigde waarde voor alle fervente gin tonic liefhebbers. Yvan Vindevogel, een apotheker uit Kortrijk, is de bedenker van het merk. In samenwerking met Bernard Fillier, eigenaar van graanstokerij Filliers in België, kwam in 2013 de eerste Copperhead gin op de markt met als naam Copperhead Original. Onder de vleugels van Jet Import groeide het merk al snel uit tot één van de meeste geliefde gins van België. En ook buiten de landsgrenzen? Niet alleen om de kwaliteit, maar ook om zijn unieke designflessen. Naast de klassieke Copperhead bracht het merk onder andere ook de Copperhead Black Batch, de Copperhead Gibson Edition en de Copperhead Barrel Aged I op de markt.

Copperhead Barrel Aged II

Drie jaar na de eerste editie van de Barrel Aged lanceert Copperhead een tweede gelimiteerde oplage. Slechts 5.000 ginliefhebbers zullen zich de trotse eigenaar kunnen noemen van één van de gelimiteerde Copperhead Barrel Aged II ginflessen die men over de hele wereld kan kopen. Er worden 1.800 flessen beschikbaar gesteld voor de Belgische en Luxemburgse markt. Elke fles is genummerd waardoor je verzekerd bent van jouw exclusieve exemplaar.

De unieke smaak van de Barrel Aged II gin werd verkregen door het drie maandenlange rijpingsproces op Portugese ‘First-fill’ Madeira vaten. Het uiteindelijke resultaat is een gin met een zachtroze koperen schijn. Verschillende verfijnde smaken zoals verse citrusvruchten, de zachte zoetheid van rood fruit, vijgen en druiven vormen samen met kruiden als nootmuskaat, koriander en natuurlijk jeneverbes de ultieme smaak van de Barrel Aged II.

Uniek cadeau voor onder de kerstboom

Voor wie nog een kerstcadeau of kerstaperitief zoekt, is deze verfijnde gin alvast een hele goede tip. De warme smaak van deze gin zorgt voor een ideale start van de feestavond. Naast de bijzondere smaak springt ook de opmerkelijke fles direct in het oog. De Barrel Aged II gin wil niet enkel geproefd maar ook gezien worden. Daarnaast is het een mooie investering. De Barrel Aged I flessen, die trouwens in slechts twee weken overal waren uitverkocht, zijn momenteel al 199 euro waard.