Diageo 2020 Special Releases Whiskycollectie

Vol trots onthult Diageo de 2020 Special Releases Single Malt Scotch Whisky Collection, geïnspireerd op het thema ‘Rare by Nature’ dat we wereldwijd vieren. Deze exclusieve selectie, samengesteld door Master Blender Dr. Craig Wilson, bestaat uit acht Cask Strength single malt Scotch whisky’s, geproduceerd door enkele van de meest bijzondere distilleerderijen in Schotland.

De jaarlijkse collectie, waarvoor de verwachtingen altijd hoog gespannen zijn, is weer een sensationele kennismaking met ongebruikelijke leeftijden en experimentele rijpingstechnieken, en bevat voor de allereerste keer een whisky die gerijpt is in Caribische pot-still rumvaten. Het overkoepelende thema, geïnspireerd op de bijzondere natuur in de omgeving van de distilleerderijen, is voor elke whisky verbeeld in de vorm van decoratieve en zeer gedetailleerde illustraties op de flessen.

“Voor het creëren van de Special Releases Collection van dit jaar heb ik een aantal van mijn favoriete distilleerderijen door heel Schotland geselecteerd, met echte whiskyliefhebbers in gedachten”, aldus Dr. Craig Wilson, Master Blender bij Diageo. “Wie van kruidige smaken houdt, zou ik aanraden onze Cardhu te proberen, en wie van rijke, intense en ronde smaken houdt, zou ik de 21 jaar oude Mortlach aanbevelen. Voor wie echt een heel zeldzaam onvergetelijk glaasje wil ontdekken, is er de whisky van de Pittyvaich – de enige reeds gesloten ‘ghost’-distilleerderij in onze Special Releases Collection van dit jaar.”

Dit unieke assortiment illustreert de diversiteit van Diageo’s meest gekoesterde voorraden die in Schotland liggen te rijpen. De presentatie van deze goed bij elkaar passende collectie, met expressies van gerenommeerde en fenomenale tot minder bekende lokale distilleerderijen, is een van de belangrijkste jaarlijkse gebeurtenissen voor elke whiskyliefhebber.

Voor wie van historie houdt of graag het exclusieve laatste beetje ontdekt uit unieke vaten, bevat de collectie het volgende: Pittyvaich, van de reeds gesloten distilleerderij Speyside, op smaak gebracht in oude ‘first-fill’ Bourbon-vaten; een zeldzame Highland-expressie uit Dalwhinnie, sinds 1989 gerijpt in ‘refill’ okshoofdvaten; het beste van het eiland Skye, Talisker, voornamelijk gerijpt in Caribische pot-still rumvaten; en de vertrouwde Lagavulin, een perfecte expressie van het karakter van deze distilleerderij op het Schotse eiland Islay.

De 2020 Special Releases-collectie is dit najaar in een beperkte oplage verkrijgbaar bij winkels die in Scotch whisky gespecialiseerd zijn en op drankdozijn.be.