Duingin Collectie

Belgen zijn Bourgondiërs. Dat weten we nu al. We eten graag, en een goed glas wijn, Champagne of gin-tonic mag niet ontbreken. Met deze 4 gins gaan we nog een stap verder dan ‘een goed glas’. Deze Belgische gedistilleerde spirits gaan volop voor ontdekking. De meest unieke ingrediënten en smaakervaring is wat je kan verwachten wanneer je één van deze premium flessen aanschaft.

DUINGIN – “Cult Gin”

Duingin is waar het begon. Samengesteld met meerdere verschillend afgestookte distillaten en één maceraat (kruiden die getrokken hebben op alcohol) krijg je hier een heel unieke smaak met een licht zilt toetsje van duindoornbessen! Doordat deze bessen in barre omstandigheden groeien, geven ze zeer veel smaak af. “Het is wat wij een ‘Cult-gin’ noemen” verteld Frederik Van Duuren. (Brand-owner van de Duingin Collectie)

Ginius – Ode aan de brute Noordzee

Ginius is de krachtigste van de 4 Duingins. Met 50% alcoholpercentage is deze citrus – kruidige gin een ode aan de brute Noordzee. Deze gin is london dry gedistilleerd. Dat betekent dat alle ingrediënten in samen worden afgestookt en enkel mogen worden aangelengd met water. “Geen eenvoudige manier, maar het geeft de Ginius wel heel wat karakter” zegt Tim Veys die het product mee ontwikkelde en distilleert vanuit zijn bedrijf Spirits By Design. Je ontdekt in deze gin de gebalanceerde combinatie van jeneverbes, pompelmoes, zwarte peper, laurier en lavendel. De Ginius bouwde de laatste jaren een sterke reputatie op bij de internationale concours en kreeg in 2016 een plaats in de top 8 beste London Dry gins van de wereld.

De avontuurlijke

Klaar om op avontuur te gaan? Je vindt heel wat frisse smaken in Ginger gin! Perfect voor jouw ‘Me-time’. Deze triple distilled london dry is de favoriet van Frederik en is ondanks zijn hoge alcoholpercentage van 49 % verrassend zacht! De naam verraadt het al: het hoofdingrediënt verwijst naar gember. Om een unieke ervaring te brengen zochten we verder dan gewone gember. We kwamen uit bij de ‘galangawortel’, afkomstig van Indonesië. Deze variant is veel zachter dan gewone gember en zorgt voor een mooie subtiliteit die gecombineerd wordt met citroentijm, engelwortel en korianderzaad. Wat een ontdekkingstocht!

De verademing

Al eens pure zuurstof met tonic gedronken? Oxygin bevat allerlei Aziatische anti-oxidanten zoals sencha thee, bamboeblad en Belgische rabarber! Gezonde ingrediënten krijgen steeds meer aandacht in de culinaire wereld en wij besloten om dit door te trekken in deze london dry gin die reeds heel wat ginliefhebbers overtuigd heeft.

De ontdekkingsreis van de Duingin collectie.

“5 jaar geleden was ik op een gin tasting met wat vrienden, die het idee opperden om een eigen gin te lanceren. ‘Ik doe dat!’, klopte Frederik van Duuren op de tafel.” Vervolgens voegt hij er nog aan toe: “Ik ben geen prater, maar iemand die iets wil doén.” Dus besloot Frederik niet langer te wachten en zich te verdiepen in de wereld van gin. Met gemak legt hij de geschiedenis uit van het product, dat ooit omschreven werd als Dutch courage tijdens de oorlog. “Ik ben iemand die alles wil weten en ik neem alleen genoegen met de perfectie.” Ondertussen zijn er 4 gins gelanceerd en viert het merk zijn 5-jarig bestaan samen met al zijn fans! Om dat te vieren zullen we iedereen verrassen met een volledige re-branding in samenwerking met marketingbureau ‘Ikoon’ uit Tielt.