Een winterproof croque? Oui Monsieur!

Beeld je in: het is winter en je snakt naar een Croque Monsieur. Maar in combinatie met een fris slaatje lijkt dat toch een nét iets te lichte maaltijd voor tijdens de koude winterdagen… Van shoarmakip tot truffel, gekonfijte tomaten en zelfs kimchi: met deze recepten geef jij een winterse twist aan je favoriete gerecht!

Voor wie het wat meer mag zijn: de Croque-monsieur spécial gratiné met Le Gruyère AOP Classic

Heb je bezoek, maar weet je niet wat je moet serveren? Ga dan voor een hoogstaande, culinaire croque! Verschillende soorten van de beste kazen, een mélange van kruiden, eetbare bloemetjes en slablaadjes, een eigen vinaigrette én gepekelde rode ui: met deze croque blaas jij je gasten omver.

Cultuur op je bord met de Swiss Berber: doe eens shoarmakip en L’Etivaz AOP op je croque !

Een Midden-Oosterse specialiteit in combinatie met een Zwitserse: met de Swiss Berber breng jij niet alleen een internationale, maar vooral een erg verrassende croque naar je bord. Shoarmakip, sumac-ui en l’Etivaz AOP op een dikke snee zuurdesembrood… Als dat je niet doet watertanden!

Een croque met truffel en Le Gruyère AOP Réserve? Om van te watertanden!

Een zuurdesemcroque met truffel, gebraiseerd witloof, hazelnoot en een heerlijke Zwitserse Le Gruyère AOP Réserve kaas? Comme c’est chic ! Met deze croque doe jij zelfs de meest secure fijnproevers watertanden!

Say (Kym)Cheeeeese: beleg je croque met zelfgemaakte kimchi en Vacherin Fribourgeois AOP Rustic

Een croque with a Korean twist? De Kymcheese-croque is een combinatie van zelfgemaakte kimchi met Vacherin Fribourgeois AOP Rustic, en dat op een beboterd sneetje brood. Mas-issneun (Smakelijk!)!

Of toch liever een very veggie versie van de croque met Tête de Moine AOP?

Een croque zonder ham kan je natuurlijk niet helemaal ‘een croque monsieur’ noemen. Maar ook voor de vegetariërs onder ons zijn er alternatieven dan louter een ‘croque met enkel een plakje kaas op’. Maak kennis met de Very Veggie Croque!

Double cheese? Probeer eens fondue op je croque met Le Gruyère d’Alpage AOP en Tomme Fleurette!

Hét gerecht bij uitstek tijdens de winter? Fondue of course! Dit keer niet in een fonduestel met stokjes en allerlei garnituur, maar wél op een geweldige toast en met een compote van ui en sjalot, geflankeerd door een heerlijk kruidige salade met eetbare bloemetjes.