Feest bij Côte d’Or

Elke Belg kent Côte d’Or, 7 Belgen op 10 herkennen de unieke en intense smaak van het merk zelfs blindelings (CDO Milk L’Original PQB studie, 2020). Het is echt een merk van ons…

140 jaar is dan ook een verjaardag die Côte d’Or, het favoriete chocolademerk van de Belgen, niet aan zich voorbij laat gaan. Het chocolademerk organiseerde een heus verjaardagsfeest in het Atomium, een van de meest inconische monumenten van België. Voor de gelegenheid kleurde het gebouw helemaal Côte d’Or-rood en liepen er voor het eerst Côte d’Or olifanten op het Atomium, wat unieke beelden oplevert. Er werden herinneringen opgehaald, maar ook naar de toekomst gekeken. Er werd samen gevierd hoe Côte d’Or al 140 jaar aanwezig is wanneer we echte emoties beleven en delen.

Côte d’Or neemt u graag mee doorheen 140 jaar aan geschiedenis per decennium met een knipoog naar Belgische, iconische momenten. Dat doet het merk door Limited Edition packs uit te brengen van een van haar bestsellers: de tabletten van 150 gram. De Limited Edition Packs zijn vanaf nu te verkrijgen in de winkel en zo kan je de verpakking van elk decennium verzamelen (van 1890 tot en met 2010).

Tijdens het event werden ook Belgische iconen uitgenodigd die voor enkele iconische momenten binnen de Belgische geschiedenis zorgden, gelinkt aan enkele van de decennia. Zo zette Côte d’Or het wielrennen en de jaren ’60 in de kijker samen met Roger De Vlaeminck en jonge talenten Viktor Verschaeve en Julie Hendrickx. Daarnaast werden de jaren ’70 in de kijker gezet aangezien in België toen de festivals een enorme opkomst kenden. Er werd een ode gebracht aan de Belgische muziekwereld samen met iconen Sandra Kim en Laura Tesoro. En tot slot waren ook Jean-Marie Pfaff en Red Flames Nia Elyn en Lore Jacobs aanwezig om het voetbal te vertegenwoordigen. Kers op de taart was een prachtige verjaardagstaart, uiteraard met de chocolade van Côte d’Or als eyecatcher.

Maar hier stopt het feestjaar niet. Côte d’Or wil haar verjaardag graag verder vieren met alle Belgen en trakteert daarom op 140 Gouden Tickets, die verspreid zullen zitten in het Côte d’Or assortiment. Wie 1 van de 140 Gouden Tickets vindt, wint ofwel een onvergetelijke safari trip in Kenia (3), een Chocolate Dream Day in het grootste chocolademuseum ter wereld (50) of een Rode Duivels VIP experience (87).

Côte d’Or maakt al 140 jaar deel uit van de Belgische geschiedenis. We staan dan ook graag even stil bij enkele belangrijke momenten uit het verleden en heden. We geven jullie graag enkele wist-je-datjes mee en ontdek hier waarom Côte d’Or zijn plaatsje meer dan verdient in de Belgische geschiedenis.