Garden Gourmet VUNA

Nestlé blijft zijn plantaardig assortiment uitbreiden en toont opnieuw aan met VUNA dat het één van de meest innoverende voedingsbedrijven ter wereld is op het gebied van plantaardige vlees- en visalternatieven.

Garden Gourmet, onderdeel van Nestlé en het grootste merk voor plantaardige alternatieven in België, introduceert VUNA. Een 100% plantaardig alternatief voor de populaire vissoort tonijn. Deze tonijnvervanger is gemaakt op basis van erwteneiwitten en biedt voor ieder wat wils qua culinaire opties. Bovendien smaakt VUNA écht naar tonijn. VUNA is te verkrijgen bij Delhaize en ligt vanaf februari ook in de schappen bij Carrefour.

Even lekker, maar wel vegan

Met VUNA is het voor Garden Gourmet en Nestlé de eerste keer dat ze de markt van plant-based seafood betreden. Deze tonijnvervanger wordt gemaakt op basis van slechts 7 ingrediënten: erwteneiwitten (uit Europa), water, koolzaadolie, tarwe-gluten, aroma’s, citroenvezels en zout. Bovendien is het rijk aan eiwitten, een bron van Omega-3 vetzuren en heeft het een Nutri-Score B.

VUNA kan zowel koud in salades, als warm in bijvoorbeeld pastagerechten gebruikt worden.

Ook niet onbelangrijk: onderzoek en smaaktesten wezen uit dat VUNA écht naar tonijn smaakt. Je hoeft geen toegevingen te doen op smaak of textuur.