Gezonder aperitieven met ‘Aoste Plus’

Aoste lanceert dit voorjaar hun nieuw innovatief ‘Aoste Plus’ assortiment. Het gamma bevat snacks en broodbeleg met dezelfde vertrouwde Aoste smaak, maar dan met 30% minder vet en mét 15% groenten. Dankzij de zachte smaak en onopvallende kleur van de groenten (boterbonen en peterseliewortel) is Aoste Plus niet te onderscheiden van de ‘klassiekers’ qua smaak, textuur of kleur. Met het nieuwe gamma richt Aoste zich op iedereen die bewuste keuzes wil maken, zonder in te boeten op smaak. Gezonder, beter voor het milieu én even lekker: Aoste Plus belooft dé apero-hit te worden van deze zomer.

Bewust gezonder genieten

Een hapje en een drankje, meer heb je niet nodig voor een gezellige aperitief. En bij een zomerse apero hoort traditioneel een lekker droog worstje. Steeds vaker zitten er echter mensen rond de tafel die minder vet of vlees willen consumeren. Aoste Plus biedt een gezondere én lekkere optie voor ieders charcuteriebordje. Daarnaast vind je in het nieuwe gamma ook Aoste Plus salami voor op de boterham ’s middags.

Plus smaak, 30% minder vet

Aoste Plus werkt met een uniek recept, waarbij een deel van het vlees en vet vervangen wordt door groentjes. Hierdoor bevat Aoste Plus maar liefst 30% minder vet en 15% meer groenten in vergelijking met een klassieke droge worst. Het innovatieve recept werkt met boterbonen en peterseliewortel, omwille van de onopvallende kleur en smaak van de groenten. Dankzij deze slimme keuze scoort Aoste Plus qua smaak minstens even goed als de geliefde klassiekers, zo blijkt uit verschillende smaaktests (Bron: VG Sensory tests). Even lekker, meer groenten en minder vet, kortom een nieuwe vaste waarde bij het aperitieven!

Plus groentjes, min vlees: GAIA alvast enthousiast

De toegevoegde groentjes zorgen niet alleen voor een lager vetgehalte, maar natuurlijk ook voor minder vlees. Met Aoste Plus wil Aoste het consumenten gemakkelijker maken om gezonder en meer plantaardig te eten, zonder dat ze vlees volledig moeten verbannen. Ook voor flexitariërs is deze semi-vleesvervanger dus erg interessant.

Praktisch

Aoste Plus is verkrijgbaar bij Delhaize, Carrefour, Spar, Cora en Match.