Hapkin: Belgisch, krachtig blond bier

Hapkin’s karaktervolle, blonde bier is nu ook verkrijgbaar in blikvorm. De subtiele hopbitterheid, de fruitige toets en de pittige afdronk van het zwaar blonde bier blijven ook in deze uitgave behouden.

In 1117 droeg Boudewijn VII, ook gekend als Hertog Hapkin of Hapkin met de bijl, de Abdij Ter Duinen op een bier te brouwen om aan zijn troepen te geven. Vandaag herleeft deze geschiedenis in dit krachtig blond bier, waarbij men een evenwicht maakt tussen enerzijds de rijke geschiedenis en traditie en anderzijds het moderne karakter van het bier. Zo wordt Hapkin vier keer gehopt (de verschillende hoppen worden in vier keer toegevoegd tijdens het brouwen), wat zorgt voor een gebalanceerde, rijke smaak.

De trend om ambachtelijk bier uit te brengen in blik, komt overgewaaid uit het buitenland. Ook België is mee: in ons land bemerken we een stijging in verkoop van 6.5% tegenover vorig jaar. Brouwers zien verschillende voordelen in het aanbieden van bier in blik.

Het bier blijft langer vers, waardoor de rijke smaak beter bewaard blijft. Dit is te danken aan het feit dat blik geen zonlicht doorlaat, want zonlicht en warmte hebben een grote invloed op de smaak en het aroma van het bier.

Een tweede voordeel van deze nieuwe Hapkin cans, is dat het recyclageproces van blik sneller en makkelijker is dan dat van glas. Én het bier is sneller koud. Aangezien sustainability hoog in het vaandel wordt gedragen door Hapkin, hebben ze bij de 4-pack voor een verpakking gekozen die voor 50% bestaat uit gerecycleerd materiaal. Daarenboven is het materiaal zelf 100% recycleerbaar.

33cl blikken

Het Belgisch biermerk vervangt zijn 50cl blikken met de 33cl blikken die een comfortabeler formaat bieden tijdens verschillende gelegenheden, geschikt voor gezellige momenten thuis. Hapkin is zo, meer dan ooit, de perfecte toevoeging aan een mooie dag.

Karaktervolle smaak

Hapkin is een sterk blond bier van hoge gisting dat wordt gebrouwen met een alcoholgehalte van 8,5%. De karaktervolle smaak van het bier wordt verkregen door hun uniek brouwproces waarbij de hop in 4 keer wordt toegevoegd. Hapkin onderscheidt zich zo van andere biermerken.

Praktische info

Hapkin 33cl is te verkrijgen bij grote retailers als Colruyt, Carrefour, Intermarché, Spar, Alvo en Makro aan €5,89 (4x33cl).