Hendrick’s Lunar Gin

De al even opvallende als ongewone gin is ontstaan bij het licht van de maan. De verleidelijk complexe en heerlijk warme gin komt het best tot zijn recht bij het ondergaan van de zon, de nachtelijke koelte, maanovergoten uitstapjes en andere intieme manieren van contemplatie.

De fles heeft de typische Hendrick’s-vorm die veel weg heeft van apothekersflessen uit het Victoriaanse tijdperk, maar de kleur is verfijnder: het diepe blauw heeft de kleur van een nachtelijke sterrenhemel. Op het etiket van Hendrick’s Lunar Gin zien we opvallende hemelse taferelen die hetzelfde gevoel oproepen als het drinken van een cocktail bij het maanlicht.

CABINET OF CURIOSITIES’ TWEEDE HEMELLICHAAM

Hendrick’s Lunar Gin is het tweede product van Lesley Gracie en haar Cabinet of Curiosities. De gewaardeerde Master Distiller laat zich van haar nieuwsgierigste kant zien en zocht haar inspiratie in de spectaculaire omgeving van het Hendrick’s Gin Palace – een bijzondere en afgelegen plek aan de Schotse Ayrshire-kust. Hier, ver weg van het licht en het gewoel van de stad, staan de sterren helder aan de hemel en laat de maan haar magische aanwezigheid voelen.

Lesley Gracie staat bekend om haar nachtelijke tuiniersessies en verzorgt regelmatig haar boeiende verzameling botanische planten bij het maanlicht. Tijdens een van de verzorgingsrondes in haar geliefde broeikas werd ze op een maanovergoten avond geïnspireerd tot het creëren van deze verfrissende, rijke, warme en verleidelijke gin. Hierover vertelt Lesley Gracie het volgende:

“Het is een gevoel. Het gevoel dat ontstaat tijdens een donkere, rustige nacht, wanneer de heldere hemel met sterren bezaaid is. Ik hou van dat gevoel en wilde het bottelen in Hendrick’s Lunar Gin. In de stilte van de nacht snuif je de geuren bewuster op. Er zijn bepaalde bloemen die hun geur alleen afgeven bij het licht van de maan. ’s Nachts reageert je lichaam anders op geuren dan overdag: de duisternis verandert alles, ook hoe je reageert op je omgeving. Alles voelt ’s nachts anders aan.”

DE NACHTELIJKE HEMEL IN EEN GLAS 🍸

Lesley Gracie gaat verder:

“Hendrick’s Lunar Gin heeft de warmte van sommige planten die je ’s avonds warm en behaaglijk inpakken. Er is het rijke aroma van geurende nachtbloeiers met op de achtergrond een verfrissende en explosieve hint van citrusvruchten. Het effect is niet fel en hard zoals de middagzon, het is eerder kalm, koel en subtiel. Zoals ik al zei, het is een gevoel. Er is iets magisch aan de nachtelijke hemel en het verhaal dat je wil delen met je dierbaren. Deze gin brengt dat gevoel en de magie in je glas.”

Hendrick’s Lunar Gin is een intrigerende combinatie van verfrissende, warme en bloemige toetsen. De gin is gemaakt om te delen en te genieten op een avond als de zon ondergaat en de maan haar plek aan de hemel inneemt.