Hendrick’s Neptunia

Girvan, Schotland: Hendrick’s NEPTUNIA is de nieuwste, verfrissende limited release in het Cabinet of Curiosities van Lesley Gracie. Met haar nieuwste creatie slaagt ze erin om de magie van de zee te vatten in een fles gin.

Deze onconventionele, intrigerende ode aan de zee is een product van de immer nieuwsgierige Master-Distiller Lesley Gracie. Zij gebruikt een mysterieuze mix van verfrissende extracten van Schotse kustplanten om de magie van de zee in vloeibare vorm te vertalen en een rijk, veelzeggend zintuiglijk verhaal te creëren. Het resultaat is onmiskenbaar Hendrick’s: aan de klassieke ronde huisstijl van Hendrick’s voegt Lesley Gracie een nieuwe golf van smaak toe, samengesteld uit een verleidelijk refrein van diep verfrissende extracten van Schotse kustplanten en een combinatie van een zachte, heldere citrusfinish en het heerlijke aroma van een verre zeebries.

De zeebriesfrisse gin verzeilt vanaf maart 2022 als limited release van het seizoen in een selectie van winkels en bars. Maar wees er snel bij: hoe goed de creaties van Lesley Gracie ook zijn, Hendrick’s brengt slechts één Cabinet of Curiosities-botteling per keer uit. Grijp dus je kans voor hij aan de horizon verdwijnt.

Project Zeegras

Met dit product dat geïnspireerd is op de magie van de zee zet Hendrick’s een van de minst bekende maar hardst werkende organismen die op de bodem van de zee leven in de kijker: zeegras. Zeegrasvelden redden betekent onze zeeën redden. Zeegrasvelden zijn een van de meest productieve ecosystemen in de wereld, en toch weten de meesten niet eens dat ze bestaan. Ze zorgen niet alleen voor de opslag van koolstof, wat helpt om het effect van de klimaatverandering te beperken, ze bieden ook onderdak aan en dienen als voedsel voor een ongelooflijk diverse gemeenschap van dieren, van kleine ongewervelde dieren tot grote vissen, krabben, schildpadden, zeezoogdieren en vogels.

Hendrick’s NEPTUNIA Gin maakt het onzichtbare zichtbaar en zamelt via zijn partner Project Seagrass geld in als steun voor de zeegrasvelden die een vitale rol spelen in de voedselvoorziening en als habitat voor duizenden zeedieren. Met de fondsen die Hendrick’s NEPTUNIA aan Project Seagrass doneert dekt het de basiskosten die de liefdadigheidsinstelling in staat stellen haar activiteiten voor het herstel en de bescherming van zeegrasvelden en de mariene biodiversiteit wereldwijd op duurzame wijze uit te breiden. Daarnaast financiert Hendrick’s nieuwe projecten zoals een specifiek onderzoek van zeegras aan de westkust van Schotland – niet toevallig de plek waar het Hendrick’s Gin Palace is gevestigd – dat de kans op herstelwerkzaamheden in de regio moet verhogen.

De betoverende melodie van de golven is Lesley Gracies inspiratiebron voor de nieuwste release van het ‘Cabinet of Curiosities’: “Ik vind het geluid van de golven die op de kust rollen echt therapeutisch. Als je naar de horizon kijkt en de wind in je haren en de zoute zeebries op je gezicht voelt, ontstaat gewoon een geweldig gevoel – bevrijdend, verkwikkend en kalmerend tegelijk. Ik loop elk weekend met mijn hond over het strand van Girvan en geniet van het geluid van de golven en de speciale geur die je overal aantreft, op welk strand je ook bent.”

“De meeste van mijn creaties zijn gebaseerd op herinneringen – ik speel wat met planten en combineer ze om bepaalde indrukken opnieuw op te roepen. Hendrick’s NEPTUNIA is voor mij het bevrijdende gevoel van de zee gebotteld in een gin. Enerzijds is er het kenmerkende frisse karakter van de kustkruiden, anderzijds de diepe smaak van zeeplanten. De onmiskenbare zuivere, heldere citrusfinish verlicht het geheel op een ronde, verfrissende manier waardoor een typisch Hendrick’s-product ontstaat.”

Ally Martin, Hendrick’s Global Ambassador, voegt hieraan toe: “Uiteraard is Hendrick’s NEPTUNIA voortreffelijk met tonic en een schijfje komkommer. Maar als je samen met wat vrienden de avontuurlijke toer wil opgaan, probeer dan eens een NEPTUNIA Fizz – eenvoudig om te maken en indrukwekkend om aan wal te serveren. Mix gewoon twee delen Hendrick’s NEPTUNIA met een deel verse limoen en een deel siroop, en vul aan met soda. Een schijfje komkommer nog om het af te maken en schip ahoi!”