Het alcoholalternatief Seedlip

Enkele jaren terug verraste Seedlip de wereld met hun premium non-alcoholische spirits. De prachtige flessen en lekkere cocktail recepten bleken een enorm succes en plaveiden de weg voor andere non-alcoholische merken. Sinds het ontstaan van Seedlip is de non-alcoholische markt nog steeds aan het uitbreiden en blijft Seedlip zijn sterke positie als lieveling van zowel bartenders als publiek behouden. Want ‘niet drinken’ mag ook gewoon lekker zijn!

Seedlip ontstond als oplossing op de vraag ‘What to drink when you’re Not drinking®’. Het was de allereerste gedistilleerde non-alcoholische spirit. Toen Seedlip in november 2015 op de markt kwam, werd het met groot enthousiasme onthaald: het was meteen uitverkocht in Selfridges in Londen. Vandaag wordt Seedlip geschonken in meer dan 20 internationale steden. Je vindt het merk in meer dan 250 van de best beoordeelde restaurants ter wereld. In België vind je Seedlip bij onder andere Bar Burbure (Antwerpen), The Cobbler (Gent) en Dogma (Antwerpen) en in sterrenzaken als Hof van Cleve* (Kruishoutem), De Jonckman (Brugge) en Bartholomeus** (Knokke). In Nederland kan je terecht bij onder andere Flying Dutchmen, TwentySeven Bar en SuperLyan, allen in Amsterdam. Verder staat Seedlip ook op de kaart bij Pure C** en AIR Republic* (Cadzand), Tribeca** (Heeze) en Spectrum** (Amsterdam).

Seedlip wordt geblend en gebotteld in Engeland. Het begeerde maatproces van maceratie, distillatie (in een koperen ketel) en filtratie duurt zes weken en werd voor elke plant apart ontwikkeld. De spirits van Seedlip bevatten geen calorieën, suiker, zoetstoffen of kunstmatige smaken. Dat maakt van Seedlip het overtuigende alcoholalternatief voor iedereen die voor een non-alcoholische maar premium én lekkere optie wil kiezen (tijdens de week, als chauffeur, tijdens de zwangerschap, als geheelonthouder,…). Mix het met tonic of laat je verleiden door talrijke alternatieven, die je op de website kan vinden.

Seedlip is ondertussen beschikbaar in drie smaken. Seedlip Garden 108 bevat de essentie van het Engelse platteland met een complex kruidig basiskarakter van groene munt, rozemarijn en tijm. Seedlip Spice 94 is aromatisch, met erg kruidige (pimentbessen en kardemom) en citrustopnoten (citroen- en pompelmoesschil) en een bitter van hoogwaardige schors (eik en cascarilla). Seedlip Grove 42 zet de sinaasappel centraal en bestaat uit een smakenpalet van zure sinaasappel (pomerans), mandarijn, bloedsinaasappel, citroengras, gember en citroen. Vind hieronder de signature serves en enkele niet te missen cocktails!

Ben Branson, de bezieler van Seedlip

Ben Branson richtte Seedlip op in zijn keuken te midden van de bossen, aan de hand van een klein koperen distilleervat en het boek The Art of Distillation uit 1651, waarin de gedistilleerde alcoholvrije kruidenremedies van apothekers beschreven staan.