Het barbecueseizoen komt eraan

Weber Inc., wereldleider op het gebied van buitenkoken, barbecuetechnologie en barbecueproducten, heeft zijn innovatieve nieuwe productportfolio voor het barbecueseizoen van 2023 onthuld. Weber, bekend van de geavanceerde technologie, hoogwaardige engineering, duurzame constructie en het consumentgerichte design, introduceert vandaag de nieuwste elektrische barbecues en accessoires die nog meer gemak en flexibiliteit zullen bieden tijdens het buitenkoken. De LUMIN, GENESIS EPX-470 en de Full-Size Griddle zijn Weber’s nieuwe pronkstukken.

De LUMIN elektrische barbecue  

Weber’s nieuwe LUMIN is een zeer veelzijdige, multifunctionele elektrische barbecue. De LUMIN is gezien zijn grootte perfect voor grillers met beperkte buitenruimte. De ultramoderne LUMIN-barbecue heeft een strak, ruimtebesparend design, waardoor hij ideaal is voor kleinere buitenruimtes. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een barbecue die bij hun milieubewuste levensstijl past, is de LUMIN geschikt – de barbecue is namelijk volledig elektrisch.

De LUMIN-barbecue is ook voorzien van een geëmailleerd stalen deksel en ketel voor superieure duurzaamheid en langdurige corrosiebestendigheid. Daarnaast hebben de ingenieurs van Weber een reeks accessoires ontwikkeld die de mogelijkheden van buitenkoks op deze unieke barbecue nog verder uitbreidt, waaronder een stand, barbecuehoes, bakplaat en meer.

Nieuwe mogelijkheden met Weber’s bakplaten

Om eigenaars van SPIRIT en GENESIS (drie-pits) gasbarbecues te helpen moeiteloos de verschillende menu-opties en smaken te laten ervaren, hebben de productontwerpers van Weber iets nieuws bedacht. Ze hebben hun expertise in hoogwaardig warmtebeheer gebruikt om duurzame bakplaten te ontwikkelen die over de gehele breedte van de barbecues passen. Eigenaren kunnen gemakkelijk de kookroosters van hun gasbarbecue verwijderen en vervangen voor een nieuwe SPIRIT of GENESIS Full-Size Griddle-inzetstuk. Zo verandert het gehele kookoppervlak in een bakplaat.

Het inzetstuk, gemaakt van met porselein geëmailleerd gietijzer, werkt samen met het krachtige brandersysteem van elke barbecue om de warmte over het hele kookoppervlak van de bakplaat te richten, gelijkmatig te verspreiden en vast te houden. Bovendien is elke bakplaat voorzien van een vetbeheersysteem dat is ontworpen om morsen te voorkomen en vet op te vangen voor minder geknoei tijdens het schoonmaken.

Weber’s nieuwe bakaccessoires

Om het assortiment bakplaten te vervolledigen zal Weber ook een reeks nieuwe hoogwaardige tools en accessoires aanbieden. Deze accessoirecollectie is speciaal ontworpen voor zowel beginnende als ervaren grillers en bevat onder andere roestvrijstalen spatels, een gietijzeren pers en een rijgkoepel.

De GENESIS EPX-470 gasbarbecue

Met alle kenmerken van de vernieuwde GENESIS slimme gasbarbecue, combineert de nieuwe GENESIS EPX-470 een hoogwaardige constructie, superieure duurzaamheid, geïntegreerde Weber Connect® slimme grilltechnologie en een GENESIS bakplaat om een onvergetelijke culinaire ervaring te creëren voor elke barbecueliefhebber.

De GENESIS EPX-470 kan ook gebruikt worden met de Weber crafted® outdoor kitchen collection, een lijn van exclusief, hoogwaardig, verwisselbaar grillgerei dat een groot aantal verschillende kookmethodes mogelijk maakt, waaronder stomen, bakken, braden, dichtschroeien of grillen op de grillplaat.