Hoe kies je de juiste wijn?

Herken je dit gevoel? Vol goede moed een wijn willen kiezen uit het enorme aanbod in de supermarkt, wijnwinkel, wijnwebshop, … en na het bestuderen van 10 flessen het gevoel hebben dat elke fles wijn perfect past bij gevogelte, kaas, gegrild vlees, pasta, … alles dus. En dan toch maar het mooiste etiket mee naar huis nemen, haha! Na 10 jaar in de wondere wijnwereld ben ik blij dat ik een aantal kleine tips kan delen die de keuze van een lekkere wijn makkelijker én beter kunnen maken. Met de kortingscode manoeuvre10 krijg je trouwens 10% korting bij WHOOwine!

Je zal ontdekken dat je zelf heel wat kan afleiden uit de fles, het etiket, de kurk en de prijs van een fles wijn. Een algemene regel: hoe meer details de fles prijsgeeft, hoe beter! Kijk ook zeker eens of je het wijnhuis kan terugvinden op Google Maps, dan weet je zeker dat het wijnhuis bestaat en niet gewoon een ‘merk’ is.

PUNTEN OM OP TE LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN GOEDE WIJN

DE FLES
De onderkant, het gewicht en de kleur van de fles vertellen je al heel wat over over de wijn.

HET ETIKET
Hoe meer details er op het etiket staan, hoe beter: niet alleen de schoonheid telt.

DE KURK
Natuurlijke kurken of kurken en schroefdoppen gemaakt van gerecycleerde materialen zijn een teken van kwaliteit en duurzaamheid.

DE PRIJS
Er zijn vele factoren die de prijs van een fles wijn bepalen. Ontdek hoeveel je best minimum uitgeeft om toch zeker te zijn van de kwaliteit.

Hier kan je in de toekomst wijntips ontvangen.