Johnnie Walker viert 200e verjaardag

’s Werelds nummer één Schotse whisky bestaat dit jaar 200 jaar en dit vieren ze met een lancering van een aantal exclusieve limited edition flessen. Elke jubileumuitgave viert een uniek onderdeel van de 200 jaar durende reis en generaties van whiskymakers.

Diageo Global Scotch Director, John Williams, zei: “John’s fonkeling, visie en ondernemersvuur waren de impuls voor de groei van de naam John Walker, ons bedrijf en uiteindelijk een nieuwe toekomst voor de Schotse whisky. Dit jaar vieren we de stappen die hij voor het eerst zette – stappen die generaties van onze whiskymakers hebben geïnspireerd en die de kern vormen van alles wat we vandaag doen en morgen zullen doen”.

Johnnie Walker Blue Label 200TH anniversary Limited Edition Design

Dit nieuwe ontwerp in beperkte oplage bevat prachtige illustraties die de 200-jarige reis van John Walker & Sons en Johnnie Walker tot leven brengen en die een eerbetoon zijn aan enkele van de grote steden en landen die sinds 1820 deel uitmaken van dit inspirerende verhaal.

Johnnie Walker Blue Label Legendary Eight

De Blue Label Legendary Eight is een soepele, zachte Scotch gemaakt met whisky die hand geselecteerd is uit acht legendarische distilleerderijen die stuk voor stuk bestonden in 1820. Er zijn zelf een aantal zeer zeldzame expressies van lang gesloten “ghost” distilleries. Ideaal voor onder de kerstboom!