KETTLE Vegan Sheese & Red Onion

KETTLE® Chips zet het jaar in met een gloednieuwe smaak! Met Vegan Sheese® & Red Onion verkent het premium chipsmerk de mogelijkheden van vegan smaakmakers. Vegan, flexitariër of omnivoor: van deze snack kan iedereen zonder probleem genieten!

De nieuwe KETTLE® Chips Vegan Sheese® & Red Onion biedt de alom bekende crunch van KETTLE® Chips, maar dan in een volledig vegan-proof uitvoering. Opvallend is de smaak van kaas, en dat er dus een vegan alternatief voor zuivel gebruikt wordt. Flexitariër, omnivoor of overtuigd veganist? Iedereen kan nu genieten van de typische taste van een kaas-snack, zonder schuldgevoel.

Voor iedereen

Om deze totaal nieuwe smaak te ontwikkelen, gebruikte Innovation Chef Phil Hovey zoals steeds 100% echte ingrediënten. Zonder in te boeten op smaak, slaagt hij erin om een op en top vegan alternatief te creëren voor de klassieke Cheese & Onion chips, in lijn met de gekende KETTLE® kwaliteit.

Sheese® uit Schotland?

Uit verschillende opties koos Hovey voor het Schotse merk Bute Island en hun zuivelvrije Sheese®. Niet alleen de smaak kon hem bekoren, maar ook hun manier van werken. Al meer dan 30 jaar lang specialiseren ze zich in vegan alternatieven, vanop hun dairy-free farm op het Schotse Bute eiland. Ze maken hun innovatieve vegan kazen zonder overbodige toevoegingen, conform de hoogste ethische standaarden. Net als bij KETTLE® zelf, staan smaak en kwaliteit altijd voorop.

Doe mee aan Veganuary!

Januari is sinds 2014 ook Veganuary, een maand waarin duizenden mensen over de hele wereld zich engageren om 31 dagen lang een veganistisch dieet uit te proberen. In 2020 werden er zo’n 400.000 deelnemers geregistreerd, en deden maar liefst 600 bedrijven mee met nieuwe producten, menu’s en andere initiatieven. Al in 1944 bedacht Donald Watson de term ‘vegan’ om een vegetarisch dieet waarbij ook zuivel vermeden werd te benoemen. Maar vooral de laatste jaren neemt veganisme een hoge vlucht. Mensen staan stil bij de klimaatproblematiek, denken na over dierenwelzijn en streven naar een gezond lichaam.

No nasties

Of je nu meedoet aan Veganuary, minder vlees wil eten of gewoon benieuwd bent naar de groeiende mogelijkheden binnen vegan food: de nieuwe KETTLE® smaak Vegan Sheese® & Red Onion is alvast een ideale versnapering. Hand cooked, met échte ingrediënten en zonder nasties: ook wie af en toe vegan vrienden of familie buiten aan de vuurkorf ontvangt, heeft er een handige én overheerlijke apero-optie bij.

De KETTLE® chips Vegan Sheese® & Red Onion is verkrijgbaar bij Delhaize & Delhaize.be.