Koffie en sport zijn winnende combinatie

Het is wetenschappelijk bewezen dat cafeïne een positieve impact heeft op sportieve prestaties. Het is dan ook geen verrassing dat koffie een essentieel onderdeel is van de dagelijkse rituelen en trainingsroutines van vele sporters. Zo ook voor de drie Belgian Tornados Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, die voortaan hun dagelijkse kopjes koffie met een toestel van De’Longhi bereiden. Of je nu een espresso, cappuccino of iced coffee verkiest, De’Longhi zet de belangrijkste effecten van koffie op sportprestaties nog eens op een rijtje:

Full focus

Een kleine dosis cafeïne geeft een looptraining al een boost, maar het zorgt ook voor meer focus tijdens het lopen. Een betere focus gaat ook vaak gepaard met betere prestaties.

Betere bloedsomloop

Koffie verbetert je bloedsomloop. Een betere bloedsomloop betekent meer zuurstof voor de spieren, waardoor die meer kracht kunnen leveren.

Gedaan met spierpijn

Koffie helpt spierpijn te voorkomen. Ook na een loopje of een andere training heeft koffie een gunstige impact op het spierherstel. Dat komt doordat cafeïne het transport van glucose bevordert waardoor je spieren gevoed worden met nieuwe suikers en je energievoorraad op peil blijft, ook na een inspanning.

Koffie brengt sporters samen

Uiteraard gaat het niet alleen om het sportieve aspect. Sporters kunnen ook gewoon genieten van een tasje zwarte goud. Bovendien creëert koffie en bepaalde sfeer en gezelligheid. Atleten genieten dan ook graag van dat moment wanneer ze samen op pad, op training of op wedstrijden zijn.

De broers Borlée zijn echte koffielovers en hun koffiemomenten zijn heilig. Op een training- of wedstrijddag drinken ze doorgaans vier tot vijf kopjes koffie. Op wedstrijddagen beginnen de broers Borlée hun dag met één tot twee koffies en ook bij de lunch staat er steevast koffie op tafel. Vervolgens drinken ze telkens één tot twee uur voor de wedstrijd én er vlak voor nog een kopje voor die extra final boost. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, wat de spierprestaties tijdens een wedstrijd bevordert.

Het effect van koffie op de sportieve prestaties van Jonathan, Kevin en Dylan Borlée zorgt ervoor dat hun koffiemomenten integraal deel uitmaken van hun vaste trainings- en wedstrijdritueel. Maar ook voor amateursporters zorgt koffie voor betere sportieve resultaten en is het bijna even essentieel als het perfecte paar loopschoenen.