LU en Côte d’Or lanceren de Luikse wafels van LU

De overbekende koekjesmaker LU en het meest geliefde chocolademerk van de Belgen Côte d’Or, lanceren de LU Luise wafels. Deze 2 smeuïge en intense wafelvarianten zijn een ode aan de Belgische klassieker bij uitstek. Proef de LU wafel met de smaak van echte boter in haar pure vorm of ontdek ze met een laag intense Côte d’Or chocolade met 70% cacao. Beide wafels zijn made in Belgium.

De geschiedenis van de LUikse wafel

Volgens de legende werd de Luikse wafel midden 1700 uitgevonden in België door de kok van de Prins-bisschop van Luik. Hij wilde eigenlijk een gebakje met parelsuiker maken. Na wat experimenteren, bleek het resultaat erg geslaagd. De befaamde dikke, vierkante, karamelkleurige koek met suikerkristallen werd enorm gesmaakt. Sindsdien behoort deze lekkernij tot het Belgische erfgoed en werd het “de Luikse wafel” gedoopt. LU heeft Belgische roots, dankzij Parein en De Beukelaer, die chocolade en koekjes in de 19de eeuw in Antwerpen produceerde. De Beukelaer fusioneerde in de jaren ‘60 met Parein en werd later onderdeel van het LU merk. Tot op heden had LU nog geen wafel in haar rijkelijke assortiment dus ging het op zoek naar het perfecte recept voor een op-en-top Belgische Luikse wafel.

Als de Belg kiest voor verwennerij, dan gaat hij/zij er voor!

Uit onderzoek 2 blijkt dat wanneer consumenten kiezen voor iets zoet dit een overwogen keuze is waarbij verwennerij centraal staat.

Vandaar introduceert LU 2 heerlijke varianten van de Luikse wafel, gemaakt op basis van vertrouwde & kwalitatieve smaken die nostalgie oproepen. De LU wafel natuur, met suikerparels, natuurlijke bakkersgist, eieren van kippen met vrije uitloop en de smaak van heerlijke boter. Je kan deze wafel gewoon zo opeten, maar het is ook heerlijk als je deze variant een tiental seconden opwarmt in een microgolfoven of in een wafelijzer.

Zin in wat extra verwennerij? Ga dan voor de LU chocolade wafel overgoten met een laag echte Côte d’Or chocolade met 70% cacao. A match made in heaven. Beide wafels worden in België geproduceerd.

Fun fact: wist je dat er in België gemiddeld elke seconde 5 LU koekjes gegeten worden?

De Luikse wafel van LU is vanaf nu in de supermarkt te koop in een verpakking van 5 wafels. De aanbevolen adviesprijs voor de natuurvariant is € 2,75, voor de Luikse wafel van LU met Côte d’Or chocolade is dat € 3,19.