Microbrouwerij in de Abdij van Grimbergen

België, een klein land met een grootse biergeschiedenis. De toekomst van de Belgische bieren belooft echter nog veel meer goeds. Grimbergen onthult namelijk zijn nieuwe innovatieve brouwerij. Locatie? De historische Abdij van Grimbergen, dichtbij Brussel.

Met de komst van de unieke Microbrouwerij wordt er opnieuw gebrouwen op de plaats waar het voor het biermerk 900 jaar geleden allemaal begon: de Abdij van Grimbergen. En dat voor het eerst in meer dan 200 jaar. Het abdijgebouw werd vernield tijdens de Franse revolutie. Samen met die verwoesting, werd ook het brouwen gestaakt. Dat er binnen de abdijmuren nu opnieuw bier uit de ketels vloeit, is al van de 18de eeuw geleden.

Drie nieuwe, unieke bieren

De focus van de nieuwe Microbrouwerij ligt op innovatie. De historische boeken van de abdijbibliotheek bevatten een schat aan informatie over eeuwenoude brouwtradities. Vakmanschap dat het brouwteam zal combineren met vernieuwende en hedendaagse brouwtechnieken om enkele unieke, exclusieve bieren te creëren.

Grimbergen lanceert voor de gelegenheid alvast drie nieuwe, boeiende bieren: Grimbergen Magnum Opus Brut Beer, Grimbergen Ignis Quadruple en Grimbergen Astrum Pale Ale.