Mount Gay Andean Oak Cask

Net als bij wijn of truffels kun je geen compromissen sluiten over de kwaliteit van rum, of je het puur of in een cocktail drinkt. Met meer dan drie eeuwen ervaring en knowhow is Mount Gay een referentie op het gebied van rum. Net zoals de oudste distilleerderij ter wereld het de afgelopen drie jaar elk jaar opnieuw deed, breidt zij haar Master Blender Collection uit met een nieuwe, verfijnde limited edition. Dit jaar is dit de Andean Oak Cask, met zijn uitzonderlijke fles het ideale geschenk voor echte rumliefhebbers.

Het is een evenement dat rumliefhebbers op de voet volgen: elk jaar lanceert de legendarische distilleerderij Mount Gay een nieuwe limited edition. Mount Gay, gelegen op het noordelijke puntje van de bakermat van de rum, Barbados, is de oudste distilleerderij ter wereld en werd opgericht in 1703. Al meer dan drie eeuwen munt Mount Gay uit in de kunst van het blenden van de meest complexe, rijke en smaakvolle rumsoorten. Dit jaar lanceert Mount Gay Andean Oak Cask, de vierde limited edition van de Master Blender Collection.

Een kostbare schat: Merrum Christmas

De Master Blender-collectie werd gecreëerd als hommage aan om het patrimonium en de expertise van de distilleerderij. Ze groeit elk jaar en is het bewijs van de passie en vastberadenheid van Mount Gay dat resoluut blijft kiezen voor innovatie. In 2018 zag de collectie het daglicht met de release van XO: The Peat Smoke Expression, een verfijnde rum gemaakt door voormalig Master Blender Allen Smith.

Na hem nam Trudiann Branker met succes de fakkel over. Zij creëerde Pot Still Rum in 2019 en The Port Cask Expression in 2020. Voor deze uitzonderlijke nieuwe editie kozen Trudiann Branker en haar team voor vaten gemaakt van eikenhout uit de Andes. Na 14 jaar rijping in oude bourbonvaten, voltooit Andean Oak Cask rum zijn maturatie gedurende 11 maanden in een vat van eikenhout uit de Andes, een zeer bijzondere soort omdat het de enige eik is die inheems is in Zuid-Amerika. Dit is een grote primeur voor de Mount Gay-distilleerderij, die dit zeer speciale hout nog nooit eerder heeft gebruikt. Het unieke rijpingsproces geeft de rum kruidige en rokerige gourmandtoetsen. Bij het proeven ontwikkelt zich geleidelijk aan een mix van toetsen van nootmuskaat, vanille, peer en geroosterde kokos. Andean Oak wordt het best puur gedronken en doet het uitstekend bij geitenkaas.

Net als de vorige edities is Andean Oak Cask ongekoeld gefilterd zodat de rijke smaken en de mooie natuurlijke kleur behouden blijven. Dankzij de elegante fles, de expertise van Mount Gay en de unieke vaten is Andean Oak Cask het perfecte geschenk voor de echte rumliefhebber en een geknipt kerstcadeau voor verzamelaars of fijnproevers. Merk op dat deze uitzonderlijke editie beperkt is tot 2760 flessen wereldwijd, wat dit kostbare en elegante geschenk vol smaak nog uitzonderlijker maakt.

Trudiann Branker, Master Blender van Mount Gay: “Ik heb me laten inspireren door de ongelooflijke feedback die we kregen na de release van The Port Cask Expression en wilde mijn grenzen verleggen. Door de gloednieuwe vaten te combineren met een traditionele rum uit distilleerkolven ontstond iets volledig nieuws, gedurfds en complex. Ik denk dat rumliefhebbers over de hele wereld ervan zullen genieten.”

Alle wegen leiden naar… rum

Wil je een liefhebber van rum een plezier doen, maar laat je kerstbudget het niet toe hem of haar te verwennen met deze uitzonderlijke limited edition? Maak je geen zorgen, Mount Gay heeft ook rum van hoge kwaliteit tegen een meer betaalbare prijs, zoals de Black Barrel. Deze rum werd ontwikkeld door voormalig Master Blender Allen Smith en aangepast door de huidige Master Blender Trudiann Branker. Hij bestaat uit verschillende rumsoorten gedistilleerd in verschillende kolven en is gerijpt in verkoolde vaten waarbij zich diepe en unieke noten konden ontwikkelen. De gastronomische, kruidige en houtachtige rum met noten van peperkoek, karamel en gedroogd fruit zal elke liefhebber van rum of cocktails tevreden stellen. De Black Barrel kan niet alleen puur worden gedronken, hij is ook een geschikt ingrediënt voor fruitige cocktails. Mojito, Piña Colada of Caïpirinha, alle wegen leiden naar de rum, het geheime ingrediënt in talloze cocktails. Of je vrienden nu zweren bij klassieke cocktails of hun eigen recepten ontwikkelen, de Black Barrel Rum van Mount Gay is een ideaal eindejaarsgeschenk. En om je geschenk nog inspirerender en smaakvoller te maken, voeg je gewoon deze twee hoogst originele recepten toe.