Neuhaus Pairing Collection – Sparkling Edition

Wat als … je pralines en champagne op een perfecte wijze combineert? Dan ontstaat er een bruisende smaakexplosie die chocoladeliefhebbers, champagnekenners én fijnproevers tout court van hun sokken blaast! De uitvinder van de Belgische praline, Neuhaus, ontwikkelde samen met Gault & Millau en topsommelier Yanick Dehandschutter een nieuwe Pairing Collection met vier exquise pralines die perfect passen bij een glas champagne.

De zoektocht naar verrassende innovaties en nieuwe smaken: het is de rode draad in de geschiedenis van Neuhaus. Meer dan een eeuw geleden vond Jean Neuhaus Jr. zo de Belgische praline uit. De voorbije jaren ontwikkelde Neuhaus al een selectie pralines die harmoniëren met koffie en met wijn. Dit najaar verrassen de Maîtres Chocolatiers met een derde, originele Pairing Collection van pralines en champagne: twee delicatessen met een complex smaakprofiel dat elkaar aanvult én versterkt.

Creatief met een topsommelier

Dankzij Neuhaus krijgt de sprankelende smaaksensatie dit najaar een nieuwe dimensie. De Maîtres Chocolatiers werkten samen met Yanick Dehandschutter, Gault & Millau Sommelier van het Jaar, om de perfecte pralines bij vier verschillende types champagne te creëren.

Gastronomie, wijn en champagne hebben geen geheimen voor Dehandschutter. Hij groeide op in het restaurant van z’n ouders, Sir Kwinten in Lennik, en staat er vandaag zelf aan het roer samen met chef Glenn Verhasselt. Het restaurant kreeg in 2020 een eerste Michelinster. Uitzonderlijke wijn- en champagnepairings zijn dé sterkte van Sir Kwinten. Geen betere partner dus om de Pairing Collection – Sparkling Edition vorm – of vooral smaak! – te geven.

Neuhaus ging voor de Pairing Collection ook in zee met het zeer gerenommeerde champagemerk Bollinger. De prestigieuze champagne van dit huis heeft een uitgesproken karakter en eigenheid: dé ideale match met de Neuhaus-pralines! Bollinger Special Cuvée zal samen met de Pairing Collection te koop zijn in de Neuhaus-boetieks.

Vier pralines, vier types champagne

Net zoals bij wijn zijn er ook verschillende types champagne die elk hun eigen karakter en smaakprofiel hebben. Neuhaus ontwikkelde vier pralines op maat van (extra-)brut, demi-sec, rosé en millésimé champagne:

Millisimé Citron is een ideale match met een (extra-)brut champagne. De praline verleidt met toetsen geroosterde zonnebloempitten die subtiel ondersteund worden door amandelpraliné en witte chocolade. De frisse smaak van Spaanse citroen versterkt het smakenspel tussen de champagne en de chocolade.

Millésimé Yucatan is een praline met karamel en een florale honingtoets. De zachte honing past perfect bij een demi-sec champagne. Limoenpoeder en een vleugje kurkuma brengen een aangename frisheid en balans in het zoete smakenpalet.

Millésimé Pomme combineert de intense smaak van Arabica-koffiebonen en volle, pure origine chocolade (80% cacao) met zachtzure toetsen van Granny Smith-appels. Heerlijk in combinatie met een krachtige rosé champagne waarin pinot noir-druiven dominant zijn!

Millésimé Chili is een praline met een intense ganache van origine chocolade van Madagascar (72% cacao) gekruid met toetsen van pittige chilipeper. Krachtig genoeg om te harmoniëren met een gerijpte champagne of millésimé.