Nieuwe verfrissende ijskoffies bij Nespresso

Frappé. Glacé. IJskoffie wordt de absolute zomerdrank. Nespresso is altijd op zoek naar trends in de wereld van koffie en brengt nu een nieuw assortiment ijskoffie op de markt. Samengesteld door de beste Nespresso-experten, en heel eenvoudig om thuis zelf klaar te maken. Barista Creations, ga deze zomer voor verkoeling…

Volgens een recente Amerikaanse studie zit ijskoffie in al zijn vormen (klassiek, cold brew, nitro cold brew) ontzettend in de lift, met een groei van maar liefst 7,3% per jaar. Dat is zowat het dubbele van de jaarlijkse groei van ‘normale’ koffie. België hoort bij de tien landen ter wereld waar het meeste koffie wordt gedronken. En we hebben zelfs een historische band met ijskoffie. Iedereen kent de emblematische Café Liégeois, het dessert op basis van gesuikerde koffie, vanille- en mokka-ijs en slagroom. IJskoffie wordt bij ons zeker dé zomertrend!

Maar hoe gingen de experten nu eigenlijk te werk? Ze proefden de beste koffiesoorten in de vier uithoeken van de wereld. Daarna ontwikkelden ze twee melanges die het perfect doen on the rocks. Geschikt voor de Nespresso Original toestellen, en naar keuze volgens zin en humeur:

Barista Creations FREDDO DELICATO: een verfrissende en zacht geroosterde blend met fruitige tonen van Keniaanse koffiebonen.

Barista Creations FREDDO INTENSO: een blend van Zuid-Amerikaanse en Indonesische arabica voor een krachtige koffie met een intense smaak.

In je tuin, op je terras, de zonnebril op je snoet, in de schaduw van een strohoed. Dat is de ideale setting voor een ijskoffie van Nespresso. IJsblokjes in het glas, wat spuitwater of melk erbij, en je droom-in-een-glas is klaar. Nespresso is ook een samenwerking aangegaan met de exclusieve siropen van Monin. Voeg een druppel gezouten karamelsiroop toe, witte perzik- of zwarte bessensiroop, en je ijskoffie wordt helemaal onweerstaanbaar!

Enkele voorbeelden? Je maakt een heerlijke Fizzy Iced op basis van Barista Creations FREDDO DELICATO met Moninsiroop van witte perzik! Of een betoverende Iced Rosemary Latte met Barista Creations FREDDO INTENSO, rozemarijn en gezouten karamelsiroop van Monin. Hier vind je de volledige recepten.

Het nieuwe iced assortiment is vanaf 30 juni verkrijgbaar in alle Nespresso-boutiques en kun je ook telefonisch, via de Nespresso app of op nespresso.com bestellen. Verkoopprijs: €4,90 voor een doos met 10 Original capsules. Een Monin-kit met drie miniflesjes Moninsiroop is te koop voor €10.